Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

ADR Vest: Municipiile Arad şi Deva au contractat câte un proiect pe domeniul 5.1

F.A. Finanţare /

ADR Vest: Municipiile Arad şi Deva au contractat câte un proiect pe domeniul 5.1

Două proiecte au fost contractate până la mijlocul lunii mai la ADR Vest, în cadrul domeniului major de intervenţie 5.1, având o valoare nerambursabilă cumulată de aproape 17 milioane de euro.

Primul proiect contractat vizează reabilitarea Centrului Istoric Vechi al Municipiului Arad. Valoarea totală a proiectului este de aproape 58,8 milioane de lei, din care valoarea fondurilor nerambursabile este de aproximativ 45,5 milioane de lei. Beneficiarul este Municipiul Arad.

Al doilea proiect se referă la reabilitarea zonei urbane "Dealul Cetăţii Deva", cu o valoare totală de peste 38,4 milioane de lei, din care peste 25,3 milioane de lei reprezintă fondurile nerambursabile. Beneficiarul este parteneriatul format din Municipiul Deva şi Judeţul Hunedoara.

Pe acest domeniu mai sunt încă şase proiect în curs de evaluare sau precontractare, solicitând fonduri nerambursabile de 20,23 milioane de euro.

Alocarea financiară pentru do­me­niu a fost depăşită cu 56,02%.

Staţiunea Geoagiu Băi va beneficia de 23 milioane de lei pentru reabilitare

Domeniul major de intervenţie 5.2. a atras 23 de proiecte, până la mijlocul lunii mai, cu o valoare nerambursabilă de 79 milioane de euro. Dintre acestea două au fost contractate, 11 proiecte, cu o valoare nerambursabilă de 46,46 milioane de euro, se aflau în evaluare, iar zece au fost respinse.

Primul proiect contractat vizează reabilitarea infrastructurii staţiunii Geoagiu Băi. Valoarea totală a proiectului este de peste 23 milioane de lei, din care valoarea nerambursabilă reprezintă 17,1 milioane de lei. Beneficiarul este oraşul Geoagiu.

Al doilea proiect se referă la extinderea unui imobil pentru dezvoltarea serviciilor turistice, având drept beneficiar societatea "Vacanţa". Valoarea totală este de 9,74 milioane de lei, din care finanţarea nerambursabilă reprezintă aproximativ 5 milioane de lei. În a doua parte a lunii mai urma să fie închis acest domeniu, deoarece alocarea fusese depăşită cu 117%.

Potrivit reprezentanţilor ADR Vest, proiectele au fost cel mai adesea respinse ca urmare a nerespectării criteriilor de conformitate şi eligibilitate prevăzute în ghidurile solicitantului, precum şi datorită necorespunderii din punct de vedere tehnic şi financiar raportat la cerinţele din ghidurile solicitantului şi a celor din grila de evaluare tehnică şi financiară.

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest (ADR Vest) este organismul intermediar pentru Programul Operaţional Regional (POR) 2007-2013 în Regiunea Vest, compusă din judeţele Arad, Caraş-Severin, Hunedoara şi Timiş.

În cadrul Axei prioritare 5 "Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului", Domeniul major de intervenţie 5.1 "Restaurarea şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, precum şi crearea/modernizarea infrastructurilor conexe" are o alocare financiară orientativă în perioada 2007-2013 pentru Regiunea Vest de 23,85 milioane de euro.

Domeniul major de intervenţie 5.2 "Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale şi creşterea calităţii serviciilor turistice" are o alocare de 23,89 milioane euro. Contribuţia proprie minimă a solicitantului la valoarea eligibilă a proiectului este de 2% pentru infrastructura de turism de utilitate publică şi între 30 - 50% pentru infrastructura de turism publică sau privată, care intră sub incidenţa regulilor ajutorului de stat.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional