Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Apartamente de vacanţăOfertă diversificată, pentru toate buzunarele, de apartamente de vacanţă pe Valea Prahovei

F.A. Locuinţe /

Colina Marei

Colina Marei

Pentru cine doreşte să achiziţioneze un apartament de vacanţă pe Valea Prahovei, în zona Sinaia - Buşteni - Predeal, acest an reprezintă un moment bun pentru că noile ansambluri au fost finalizate în marea lor majoritate, preţurile au cunoscut ajustări în ton cu adâncirea crizei, iar vânzătorii sunt dis­puşi la negocieri. Potrivit conducerii companiei imobiliare "Mervani" Sinaia, noile apartamente ofertate nu sunt ieftine, dar dezvoltatorii negociază reduceri şi practică discounturi în funcţie de sistemul de plată.

Până la epuizarea stocului existent, care are avantajul că este finalizat şi cumpărătorii pot vedea exact ce vor achiziţiona, puţine proiecte noi vor mai fi demarate, mai spun cei de la "Mervani". În 2010, sunt puţine şanse să înceapă proiecte semnificative, mai ales că vânzările merg cel mai bine pentru imobile mici cu maxim 20 de apartamente, cu aspect arhitectural montan, în zone liniştite şi cu privelişte deosebită.

"Colina Marei" rămâne cel mai mare ansamblu rezidenţial dezvoltat în Sinaia şi pe Valea Prahovei, care mai dispune de o ofertă semnificativă. Situat lângă hotelul "Mara" din Sinaia, complexul este compus din patru tronsoane cu înălţimi de 8 - 10 etaje şi cuprinde garsoniere, apartamente cu 2 şi 3 camere, dar şi duplexuri la ultimele etaje. La finele lunii mai, ansamblul era în stadiu avansat de finalizare.

Interioarele au un design modern şi oferă dotări precum bucătării utilate cu hotă, cuptor electric şi plită, centrală individuală, echipamente sanitare complete plus sistem de alarmă cu senzori de fum, gaz şi anti-îngheţ.

Pentru odihnă şi relaxare, în jurul ansamblului va fi amenajat un parc cu alei şi spaţii de joacă, iar pentru mişcare va exista un centru de sport şi agrement dotat cu săli de fitness, bowling şi biliard. De asemenea, la parterul clădirii sunt proiectate spaţii comerciale care cuprind mini-market, cafenea, farmacie şi spălătorie ecologică. La subsol, sunt realizate 154 locuri de parcare ce vor putea fi achiziţionate la preţul de 7.000 de euro fiecare, precum şi boxe individuale pentru depozitare. Adiţional, în jurul ansamblului, vor exista alte 36 locuri de parcare.

Potrivit datelor furnizate de "Mervani", în tronsonul A, sunt 61 de apartamente cu preţuri între 71.228 şi 258.817 de euro, în tronsonul B - 76 de unităţi cu preţuri între 74.077 şi 258.817 de euro, iar în tronsonul C - 73 de apartamente cu preţuri între 71.940 şi 188.000 de euro. Tronsonul D oferă 42 de apartamente cu preţuri între 73.000 şi 194.640 de euro. Din totalul celor 252 de apartamente, 38 au fost vândute până la jumătatea lunii mai.

Au fost vândute trei sferturi din apartamentele Complexului Furnica

În ultimul an, foarte bine s-au vândut apartamentele din cadrul Complexului "Furnica" din Sinaia. Potrivit "Mervani", la finele lunii mai, erau disponibile la vânzare 15 din totalul de 64 de apartamente, la preţul de 1.000 de euro/mp. Locuinţele au suprafeţe între 39,58 şi 137,46 mp, cu una până la trei camere. Ansamblul este situat în cartierul Furnica, foarte aproape de centrul oraşului Sinaia. Regimul de înălţime a imobilului este subsol, parter, şase etaje şi mansardă. Gradul de finalizare a construcţiei era de 90% în luna mai.

Apartamente complet utilate şi mobilate în "Metropolis"

Tot în cartierul Furnica, într-un stadiu foarte avansat de finalizare, este şi ansamblul "Metropolis", care beneficiază de toate avantajele şi facilităţile obiectivelor aflate în apropiere: Telegondola Sinaia, Telecabina Sinaia, Muzeul Naţional Peleş, centrul staţiunii Sinaia, Mănăstirea Sinaia. Proiectul este format din trei blocuri construite unul în continuarea celuilalt şi dispuse pe demisol, parter, trei etaje şi mansardă. În total, sunt amenajate 37 de apartamente şi garsoniere.

Din acestea, la finele lunii mai, doar 15 apartamente mai erau nevândute, cu preţuri între 59.500 şi 436.730 euro, cu TVA inclus. Apartamentele se vând complet utilate şi mobilate şi dispun de finisaje şi dotări de lux. Suprafeţele locuinţelor variază între 35,7 şi 259,86 mp.

Vânzările au mers bine şi în cadrul mini-ansamblului "Pado", situat tot în vecinătatea Castelului Peleş, într-un cadru natural deosebit. Aflat într-un stadiu foarte avansat de finalizare la finele lunii mai, proiectul constă într-un imobil pe demisol, parter, etaj şi mansardă, cu un total de 14 apartamente (o garsonieră; două apartamente cu trei camere; nouă apartamente cu două camere; un duplex cu trei camere; un duplex cu două camere). La vânzare mai erau dis­ponibile, în luna mai, numai patru apartamente la preţuri între 68.000 şi 120.000 de euro, cu TVA inclus.

"Vila Lupilor" este un complex finalizat cu apartamente de lux, dispus pe demisol, parter, două etaje şi mansardă. Vila este scoasă la vânzare în întregime, cu un preţ de 2,25 milioane de euro. Imobilul are o arhitectură deosebită şi este amplasat într-o zonă cunoscută a staţiunii Sinaia. Construcţia oferă un număr de şapte apartamente de trei camere, câte două pe fiecare nivel, la mansardă fiind un singur apartament cu patru camere. Suprafeţele apartamentelor sunt generoase, în jur de 110 mp.

"Izvorul Dorului" este un alt proiect rezidenţial complet finalizat din Sinaia. Ansamblul este compus din două blocuri dispuse în formă de "L" unul faţă de celălalt, cu regim de înălţime subsol, demisol, parter şi cinci etaje. Complexul are în total 64 de apartamente de vacanţă, din care 24 rămăseseră nevândute, la nivelul lunii mai, la preţuri între 79.000 şi 167.000 de euro.

Singurul ansamblu scos la vânzare în stadiu de proiect este în Buşteni

În luna mai, singurul ansamblu scos la vânzare din stadiul de proiect se află situat în centrul staţiunii Buşteni, în spatele hotelului Caraiman. Apartamentele vor oferi o privelişte savuroasă asupra masivului Bucegi, având vedere liberă către Crucea Caraiman, ne-au spus reprezentanţii "Mervani".

Proiectul se dezvoltă într-un regim de înălţime parter, două etaje şi două mansarde şi este compus din 12 apartamente de la garsoniere până la penthouse. Suprafeţele locuinţelor sunt cuprinse între 36 şi 136 mp. În mai, fuseseră contractate două apartamente, iar cele disponibile aveau preţuri cuprinse între 59.976 şi 258.658 de euro, cu TVA inclus.

În Buşteni, în stadiu avansat de execuţie, mai era, în mai, disponibil la vânzare complexul rezidenţial Valea Albă, situat la 200 de metri de pârtia Kalinderu. Ansamblul este format din două vile dis­puse pe demisol, parter două etaje şi mansardă. Fiecare tronson are şase apartamente de două şi trei camere şi prezintă o arhitectură specifică de munte. În luna mai, mai erau la vânzare patru apartamente la un preţ de 78.000 de euro. Suprafaţa acestora este de 73-76 mp.

Tot în Buşteni, dar complet finalizat, mai era disponibil la vânzare un mini-ansamblu pe demisol, parter, etaj şi mansardă. Cele patru apartamente disponibile la vânzarea aveau, în perioada menţionată, preţuri între 65 şi 77.000 de euro.

"Brumărelelor" este un complex deosebit, de asemenea, finalizat şi localizat în Poiana Ţapului, între Sinaia şi Buşteni. Regimul de înălţime a imobilului este parter, trei etaje şi mansardă, cu un total de şase apartamente, cu suprafeţe între 64 şi 108 mp. Mai erau disponibile, în luna mai, trei apartamente la 90.000 de euro fiecare.

Complex nou cu 10 apartamente în Predeal

În stadiu de execuţie, compania "Mervani" mai promova, în luna mai, vânzarea a zece apartamente de vacanţă în Predeal, situate într-un imobil pe subsol, demisol, parter, etaj şi încă un etaj mansardat. Bloculeţul dispune de locuri de parcare în subsolul imobilului pentru fiecare apartament, parcare exterioară pentru vizitatori, spaţii verzi, lift, sală de fitness dotată cu saună şi duşuri. Preţurile de vânzare variază între 55.000 şi 115.000 de euro, pentru locuinţe cu suprafeţe intre 57,19 şi 141,9 mp.

Mini-ansamblu de case noi în Breaza

"Breaza Holiday" este un mini-ansamblu de case noi de vacanţă pe care compania "Mervani" îl promovează în Breaza. Vilele sunt dispuse pe parter şi etaj mansardat şi sunt în număr de 18. În luna mai, complexul era în curs de execuţie.

Loturile de teren variază între 501 mp şi 794 mp, la care se adaugă cota indiviză din drumul de acces plus trotuare. Vilele se vând la roşu, dar se poate negocia cu constructorul şi finisarea acestora "la cheie", ne-au spus agenţii de la "Mervani". Suprafeţele construite ale locuinţelor variază între 144 şi 182 mp, iar preţul între 113.050 şi 152.320 de euro, cu TVA inclus.

Tot case de vacanţă se dezvoltă şi în ansamblul "Muscel II" din Câmpina. Cele opt imobile sunt finalizate sau în stadiu avansat de finalizare, au suprafeţe de 100 mp fiecare şi un preţ de 170.000 de euro.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional