Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Dizayn GroupPiaţa instalaţiilor din Turcia dă semne de revigorare

F.A. Internaţional /

Hakan Ozdemir, vicepreşedintele Dizayn Group

Hakan Ozdemir, vicepreşedintele Dizayn Group

Piaţa materialelor de construcţii şi instalaţiilor din Turcia a fost deopotrivă afectată de criza economică mondială, însă deja sunt semne de revigorare. Domnul Hakan Ozdemir, vicepreşedinte Dizayn Group, unul dintre marii producători de instalaţii din Turcia, ne-a declarat: "După ce ne-am confruntat anul trecut cu puternicul impact negativ al crizei, ne aşteptăm ca 2010 să fie mai bun, deoarece condiţiile economice globale se îmbunătăţesc pe zi ce trece. Astfel, previzionăm o creştere a economiei globale anul acesta, care se va accentua în 2011. Din acest motiv, ne aşteptăm şi la o revigorare în sectorul construcţiilor. Mai mult, este prevăzut ca toate proiectele care au fost amânate anul trecut să fie reluate în 2010, şi acest fapt va revitaliza piaţa. În mod deosebit, sunt proiecte importante în zona Golfului".

Inovaţia şi diversitatea soluţiilor oferite reprezintă cele mai mari avantaje pe piaţa instalaţiilor

Activitatea Dizayn Group se axează pe segmentele de produse sanitare, pentru infrastructură, radiatoare şi produse pentru irigaţii. Principalele divizii ale segmentului de produse sanitare sunt reprezentate de sisteme de apă potabilă, de canalizare, sisteme de încălzire şi radiatoare. În loc să producă utilizând tehnologiile clasice, grupul Dizayn realizează producţia folosind metodele concepute de propria echipă de cercetare-dezvoltare. Compania a proiectat şi în prezent produce inclusiv utilajele folosite pentru realizarea ţevilor din plastic şi racordurilor. Astfel, a fost realizată şi ţeava cu folie de aluminiu pentru instalaţiile de încălzire, unul dintre produsele prezentate în cadrul târgurilor internaţionale. Datorită acestui sistem, patentat de Dizayn Group, durata de viaţă a produselor mecanice este prelungită, motiv pentru care este o variantă preferată de ingineri, instalatori şi beneficiari, relatează domnul Ozdemir.

Pe lângă produsele principale de canalizare şi de alimentare cu apă potabilă, Dizayn Group produce şi sisteme pentru transportul gazelor naturale, sisteme de încălzire municipale, sisteme de deversare a apelor în mare, pentru depozitarea substanţelor chimice şi pentru hidrocentrale. De asemenea, grupul a creat şi "Unităţi de Producţie Mobile", care reduc costurile în cazul proiectelor de hidrocentrale. Astfel, facilităţile mobile au fost repartizate în multe locaţii din Turcia unde a început construcţia de hidrocentrale. În continuare, specialiştii Dizayn lucrează la îmbunătăţirea unităţilor mobile, ne asigură vicepreşedintele grupului.

Pe de altă parte, creşterea rapidă a populaţiei din prezent, concomitent cu reducerea fertilităţii terenurilor agricole, a încurajat adoptarea de reglementări pentru dezvoltarea unei agriculturi raţionale şi managementul resurselor de apă. Transferul apei din zonele cu surplus spre cele deficitare este o problemă abordată de Dizayn Group, care dezvoltă proiecte şi produse pe acest palier. Pe lângă realizarea de instalaţii pentru irigaţii prin picurare sau stropire, Dizayn lucrează la proiectul "Miracle", care va permite fermierilor să producă fără a mai avea nevoie de sol. "Aplicând această tehnologie au putut fi produse 80 de tone de tomate pe doar un acru de teren", subliniază domnul Hakan Ozdemir.

Dizayn Group este o companie care dezvoltă tehnologii şi produse, dispunând de un puternic departament de cercetare-dezvoltare, ce cuprinde 50 de ingineri care lucrează la diferite proiecte. Principalele domenii de cercetare în desfăşurare vizează transferul apei, agricultura, medicina şi energiile regenerabile.

Deşi pe segmentul produselor pentru transferul de apă, respectiv ţevi şi racorduri, compania dispune de o gamă diversificată, echipa de cercetare va finaliza noi proiecte care vor fi introduse pe piaţă în perioada următoare, precizează vicepreşedintele Dizayn Group.

Anul acesta Dizayn Group mizează pe o strategie puternică în marketing şi vânzări

Strategia de preţ a grupului a vizat menţinerea stabilităţii. "Datorită crizei mondiale şi în concordanţă cu competiţia, am făcut unele ajustări de preţuri. Cu toate acestea în 2010 preţurile s-au menţinut la nivelul celor de la sfârşitul anului 2009. În acest an vom vedea îmbunătăţiri în economiile globale şi în vânzările noastre lunare, care cresc în fiecare lună", afirmă domnul Hakan Ozdemir.

Pentru 2010 a fost inclusă în strategia Dizayn Group şi dezvoltarea susţinută a activităţilor de marketing şi relaţii publice: "Ne vom axa pe participarea la expoziţii internaţionale, campanii publicitare prin diverse canale, seminarii pentru produse, comunicate de presă, interviuri în reviste şi advertoriale, întâlniri cu presa şi dezvoltarea site-urilor companiei. În plus, avem o puternică echipă de vânzări, care a fost extinsă anul trecut. Dispunem de echipe de vânzări distincte ce deservesc diviziile de obiecte sanitare, infrastructură şi irigaţii, în funcţie de gama de produse şi regiunile abordsate. De asemenea, este în curs de extindere echipa de marketing, în care a fost creată funcţia de manager de produs", explică domnul Ozdemir.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional