Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Gorj: Proiect contractat de 3 milioane de lei pentru sisteme solare

F.A. Investiţii /

Pentru dezvoltarea surselor de energie regenerabilă, Consiliul Judeţean Gorj a depus două proiecte la Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM), în cadrul Programului de înlocuire sau completare a sistemelor clasice de încălzire cu sisteme care utilizează energie solară, energie geotermală şi energie eoliană ori alte sisteme care conduc la îmbunătăţirea calităţii aerului, apei şi solului.

Primul proiect - "Energia solară, o alternativă pentru viitor" - constă în completarea sistemului clasic de producere a apei calde de consum cu sisteme care utilizează energia solară pentru Spitalul de Pneumoftiziologie Dobriţa şi Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu.

Valoarea proiectului este de aproximativ 3 milioane de lei, din care contribuţia AFM este de 2,44 milioane de lei, reprezentând 80% din total, iar 610.000 lei reprezintă contribuţia CJ Gorj.

La începutul lunii mai era semnat contractul de finanţare pentru proiect şi se derula faza de licitaţie pentru serviciile de proiectare. Durata de implementare este de 10 luni, conform reprezentanţilor CJ Gorj .

Al doilea proiect - "Eco-energie pentru judeţul Gorj" - a fost depus în cadrul aceluiaşi program şi se afla în evaluare în luna mai. Proiectul se va implementa în opt locaţii: Complexul de servicii comunitare, din Târgu Cărbuneşti, Complexul de recuperare şi reabilitare neuropsihiatrică pentru adulţi "Bâlteni", Târgu-Jiu, Complexul de servicii comunitare pentru copilul cu nevoi speciale, Târgu-Jiu, Complexul de servicii comunitare pentru copilul cu handicap, Târgu-Jiu, Complexul de servicii alternative la protecţia rezidenţială, Târgu-Jiu, Complexul de servicii comunitare pentru copilul în dificultate, Târgu-Cărbuneşti, Complexul de Îngrijire şi Asistenţă Suseni şi Complexul de Îngrijire şi Asistenţă Dobriţa.

Valoarea proiectului este de aproape 4 milioane de lei, iar durata de implementare este de 10 luni, au precizat oficialii Consiliului Judeţean Gorj.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional