Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Gorj: Investiţii în zona turistică Rânca

F.A. Investiţii /

Consiliul Judeţean Gorj are în derulare un proiect vizând dezvoltarea integrată prin optimizarea domeniului schiabil şi a sistemului ecologic de colectare-epurare a apelor uzate menajere din zona turistică Rânca. Finanţarea proiectului este asigurată prin programul PHARE CES 2004-2006. Valoarea proiectului este de aproape 6,4 milioane de euro. Antreprenorul este asociaţia compusă din societăţile "Grup Primacons" şi "Inspet".

Primul lot al proiectului vizează realizarea sistemului ecologic de colectare-epurare a apelor uzate. Valoarea contractului este de aproape 3,1 milioane de euro, fără TVA. Al doilea lot cuprinde optimizarea domeniului schiabil, valoarea contractului fiind de aproape 3,3 milioane de euro, fără TVA, ne-au declarat reprezentanţii Consiliului Judeţean Gorj.

Demers pentru realizarea unui sistem integrat de salvare montană

Pentru sprijinirea activităţilor turistice în arealul muntos gorjean, Consiliul Judeţean Gorj a depus spre finanţare proiectul vizând "Realizarea sistemului integrat de salvare montană a judeţului Gorj" în cadrul Programului Operaţional Regional, pe Axa prioritară 5, Domeniul major de intervenţie 5.2 - Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale şi creşterii calităţii serviciilor turistice. Proiectul prevede amenajarea a nouă posturi salvamont prin construirea a şase clădiri şi reabilitarea a trei clădiri existente: Tismana - clădire P+1, cu suprafaţa construită la sol de 75mp/150,10 mp arie desfăşurată, localizat în extravilanul oraşului Tismana, în Bumbeşti-Jiu - o clădire (localul Şcolii Generale Pleşa) în suprafaţă construită de 147 mp, localizat în intravilanul oraşului Bumbeşti-Jiu, sat Pleşa şi încă o clădire în localitatea Stăneşti. Proiectul include şi înzestrarea celor nouă posturi de salvamont cu mijloace şi echipamente. Valoarea proiectului este de aproximativ 9 milioane de lei, iar durata de implementare este de 19 luni. La începutul lunii mai proiectul se afla în evaluare, au menţionat reprezentanţii Consiliului Judeţean Gorj.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional