Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Cluj: Investiţii în drumuri turistice şi practicarea sporturilor de iarnă

F.A. Investiţii /

Consiliul Judeţean Cluj implementează un proiect pentru modernizarea infrastructurii de acces în zona turistică Răchiţele - Prislop - Ic Ponor. Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013 şi are o valoare totală de aproape 60 de milioane de lei, din care 49 de milioane de lei reprezintă fonduri nerambursabile, europene şi guvernamentale. Proiectul vizează reabilitarea drumului judeţean DJ 108C - DJ 763, pe o lungime totală de 20,5 km, care va asigura accesul la coridorul de transport naţional DN 1 şi, implicit accesul către zona turistică Prislop - Ic Ponor.

Antreprenorii sunt societăţile "MBS Group", "Alfa Rom" şi "Nemzetkozi Betonut". Finalizarea este prevăzută pentru august 2011, ne-au declarat reprezentanţii Consiliului Judeţean Cluj.

Un alt proiect judeţean se referă la dezvoltarea turismului de iarnă în Munţii Apuseni - în comuna Băişoara. Valoarea contractului este de aproape 15,9 milioane de lei, la care se adaugă TVA de aproximativ 3 milioane de lei. Lucrarea cuprinde execuţia următoarelor obiective: teleschi, telescaun, amenajarea pârtiei, parcare auto, drum de acces şi clădire anexă. Antreprenorul este asocierea "Harcon ZRT", Budapesta şi "Consic", Sfântu Gheorghe.

De asemenea, în luna iunie urmau să fie finalizate lucrările pentru construirea a trei cabane pentru Serviciul Public Salvamont Mărgău în localităţile Beliş, Doda Pilii şi Săcuieu. Valoarea contractului este de 1,34 milioane de lei, la care se adaugă TVA de 255.000 de lei. Antreprenorul este societatea "Simcarom", din Sighetu Marmaţiei, potrivit surselor citate.

Consiliul Judeţean Cluj a mai depus în cadrul Programului Operaţional Regional un proiect vizând promovarea potenţialului turistic din Transilvania de Nord, în ţară şi străinătate, prin crearea unui Centru Naţional de Informare şi promovare Turistică (CNIPT), în Cluj-Napoca. Bugetul total al proiectului este de 935.000 de lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă reprezintă 770.000 de lei, reprezentând 98% din valoarea eligibilă. Proiectul presupune şi amenajarea şi dotarea unui spaţiu de 108 mp. Perioada de implementare este de 12 luni, ne-au mai spus reprezentanţii Consiliului Judeţean Cluj.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional