Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Sibiu: În arealul turistic Mărginimea Sibiului-Valea Sebeşului se vor face mai multe investiţii

F.A. Investiţii /

Sibiu: În arealul turistic Mărginimea Sibiului-Valea Sebeşului se vor face mai multe investiţii

Pentru reabilitarea şi dezvoltarea infrastructurii generale şi de turism în arealul turistic Mărginimea Sibiului-Valea Sebeşului, în iulie 2011 urmează să fie finalizate lucrările de modernizare a drumului de interes turistic DJ 106E pe tronsonul Jina-Şugag/DN67C. Valoarea proiectului este de peste 13 milioane de lei, iar finanţarea este asigurată prin Programul Operaţional Regional.

În judeţul Sibiu în cursul lunii august urmează să fie finalizate lucrările de rea­bilitare a bazei de salvare în zona turis­tică Bâlea Lac, imobil cu regim de înălţime parter + 1 etaj. Valoarea proiectului este de aproximativ 2,6 milioane de lei. În luna mai, investiţia derulată prin Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, era finalizată în proporţie de 90%, ne-a precizat domnul Ioan Banciu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Sibiu.

Proiecte pentru reabilitarea infrastructurii balneare şi amenajarea instalaţiilor de schi

Domnul Ioan Banciu menţionează că în Ocna Sibiului este în curs de realizare proiectul pentru amenajarea parcului balnear şi modernizarea salinelor exterioare în staţiunea balneo-climaterică. Valoarea este de aproape 12,5 milioane de lei, cu finanţare de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului. Prin acest demers se urmăreşte regularizarea Pârâului Sărat; realizarea de alei în perimetrul parcului balnear, a unei parcări pe strada Minei, lucrări la lacurile exterioare (podeţe şi alei, o parcare cu 600 de locuri), instalaţii electrice de iluminat în parcul balnear, grupuri sanitare, realizarea reţelelor de alimentare cu apă şi canalizare. Finalizarea lucrărilor este prevăzută pentru martie 2011.

Tot în Ocna Sibiului este în curs de realizare reabilitarea infrastructurii din staţiunea balneară prin programul PHARE şi fonduri proprii. Valoarea proiectului este de peste 19,8 milioane de lei. Au fost realizate lucrări la parcarea de la intrarea la lacurile exterioare, s-au finalizat lucrările de modernizare a şase străzi, s-au realizat lucrări la lacurile exterioare şi la aleile din zona acestora. Sunt în curs de finalizare încă două străzi şi terasamente, alei şi accese şi ziduri de sprijin din beton. Finalizarea intervenţiilor este stabilită pentru decembrie 2010.

La nivelul comunei Jina a fost semnat contractul de finanţare prin fonduri structurale pentru proiectul referitor la amenajarea domeniului schiabil în comuna din arealul turistic Mărginimea Sibiului. Proiectul prevede amenajarea unei pârtii de schi ce va avea şi instalaţie de transport pe cablu, tunuri de zăpadă artificială, maşină de nivelat zăpada, precum şi a unui drum de acces pe pârtie modernizat. Valoarea proiectului este de aproape 12 milioane de lei.

În Agnita a fost aprobat prin Programul Operaţional Regional proiectul "Agnita medievală", care se referă la restaurarea centrului istoric şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural al localităţii. Valoarea proiectului este de peste 23,8 milioane de lei, însă în luna mai se afla pe lista de rezervă POR.

În oraşul Sălişte erau în stadiu de depunere la începutul lunii mai două proiecte pentru creşterea şi promovarea potenţialului turistic, prin Programul Operaţional Regional. Valoarea cumulată a acestora este de aproape 2 milioane de lei, ne-a mai precizat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Sibiu.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional