Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Bistriţa - Sute de locuinţe sociale, precum şi locuinţe prin ANL

F.A. Locuinţe /

La Primăria Municipiul Bis-triţa sunt depuse nu mai puţin de 2.200 de cereri pentru obţinerea unei locuinţe prin ANL La acestea se adaugă alte 300 de cereri pentru locuinţe sociale, precizează Mihai Ruşti, purtătorul de cuvânt al instituţiei.

Anul acesta, la sfârşitul lunii septembrie, a fost dat Ordinul de începere a lucrărilor pentru 138 de unităţi locative în Strada Subcetate prin ANL, cu termen de finalizare de 18 luni.

De asemenea, 120 de locuinţe sociale, dispuse în trei blocuri a câte 40 de apartamente, erau în construcţie pe strada Subcetate. Primul bloc, având contractul semnat în decembrie 2007, urmează să fie finalizat în luna mai 2010. În luna octombrie era în curs de finalizare şarpanta, se monta termosistem pe faţade şi tâmplăria exterioară şi se lucra la finisajele interioare. Valoarea totală a inves-tiţiei este de 4,95 milioane lei, incluzând TVA. Pentru acest obiectiv a fost alocată de la bugetul de stat suma de 676.000 de lei în 2008 şi încă 496.000 de lei în 2009. De asemenea, bugetul local a contribuit cu 1,69 milioane lei anul acesta, urmând ca în 2010 să fie obţinut prin împrumut bancar restul de bani.

La celelalte două blocuri lucrările au fost demarate în septembrie 2009, iar termenul de finalizare este septembrie 2011. Valoarea contractului este de 5,11 milioane lei, incluzând TVA, iar în 2009 au fost alocate 350.000 de lei de la bugetul local şi 852.000 de lei de la bugetul de stat.

Un ansamblu şi mai mare de locuinţe sociale va fi realizat în localitatea componentă Viişoara. Obiectivul este împărţit pe două loturi, primul compus din 9 blocuri, totalizând 200 de apartamente, iar celălalt va include 7 blocuri, cu 160 de apartamente în total. Primul lot are întocmite studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic, contractul a fost semnat în luna octombrie, iar termenul de finalizare este de 24 de luni. Valoarea totală a investiţiei este de 4,58 milioane lei, incluzând TVA, din care Primăria a alocat în 2009 suma de 250.000 de lei, iar bugetul de stat încă 859.000 de lei. Pentru al doilea lot, studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic urmează să fie întocmite în intervalul 2009-2010, completează domnul Mihai Ruşti.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional