Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

ELECTROCASNICEMaşini de spălat cu un consum tot mai mic de apă şi energie

F.A. Amenajări /

"Gorenje". preţul recomandat de producător este de 2.899 lei

"Gorenje". preţul recomandat de producător este de 2.899 lei

În domeniul electrocasnicelor, principala preocupare a consumatorilor este eficienţa produsului achiziţionat şi apoi design-ul. Printre caracteristicile urmărite strict sunt: consumul de apă, de energie electrică şi raportul calitate/preţ.

După considerentul că tot ce este foarte bun, costă mai mult, este mai eficient şi rezistent în timp, cumpărătorii sunt dispuşi să facă investiţii în aparatură ultra-modernă.

De curând, "Gorenje" România a lansat pe piaţa electrocasnicelor un produs cu totul special: maşina de spălat WA 74183. Este una dintre cele mai eficiente maşini de spălat din lume, apreciază managerii companiei, ţinând cont de consumul mic de apă şi de energie necesare unui proces optim de spălare. Noul produs se încadrează în clasa energetică A+; are capacitate de 7 kg şi un consum de apă de 45 litri. Consumul de energie per ciclu este de 1,19 kWh. Preţul recomandat de pro-ducător este de 2.899 lei.

"Gorenje" şi-a sporit oferta şi prin servicii suplimentare: programele de tip Buy Back. Acestea au în vedere reciclarea produselor uzate, promovând noua generaţie de produse electrocasnice, care pot fi achiziţionate la un preţ special. Sistemul se încadrează în preocuparea companiei pentru protecţia mediului înconjurător şi se adaugă faptului că toate produsele "Gorenje" sunt fabricate din materiale reciclabile.

Pe piaţa electrocasnicelor, compania "Arctic" comercializează două brand-uri, Arctic şi Beko, adresându-se consumatorilor prin strategii diferite de marketing. Ambele oferă un raport bun calitate/preţ, Beko fiind o marcă premium.

"Arctic" este singura firmă de pe piaţa de electrocasnice din Ro-mânia care deţine un service propriu la nivel naţional. Anul trecut compania a lansat programul de servicii adiţionale "Arctic. Pentru tine" care cuprinde o platformă de asistenţă telefonică pre şi post vânzare de tip call center numită Arctic Expert Line, oferind materiale menite să sprijine consumatorul în procesul de achiziţie şi utilizare a produselor.

Recent, "Arctic" a lansat maşina de spălat rufe BE1200, cu clasă energetică A+ şi eficienţa de spălare A. Capacitatea de încărcare este de 5 kg, iar viteza de centrifugare variabilă 0-1200 rpm. Preţul recomandat de producător este de 1290 lei.

"Beko" a diversificat gama maşinilor de spălat prin noul model WMF76141. Este o maşină cu clasa energetică A+ şi eficienţă de spălare A. Capacitatea de încărcare este de 6 kg, cu diferite programe precum babycare, inclusiv un mini program de 30 minute etc. Maşina îndeplineşte diverse funcţii, printre care cele de anti-şifonare şi clătire suplimentară, sistem automat de reglare a consumului de apă etc. Preţul recomandat este de 1480 lei.

La "Candy" a devenit o tradiţie atenţia acordată inovaţiilor tehnologice şi optimizarea performanţelor şi oferă o gamă de maşini de spălat rufe clasa A+ şi A a eficienţei energetice. Cu detalii de design inovatoare şi diversificate, maşinile de spălat rufe "Candy" sunt dotate cu cuva Silitech, tambur Shiatsu din oţel inox cu ioni de argint, display digital etc.

Managerii "Candy&Hoover" apreciază că tendinţa preţurilor este una în creştere, fiind influenţate în primul rând de deprecierea exagerată a cursului monedei naţionale în raport cu euro, înregistrată în ultima perioadă.

Cel mai scump produs este maşina de spălat rufe de 9 kg GO 1494DH - 1400 rpm, 12 programe de spălare, Mix&Wash, program spălare rapidă, program Acqua Plus, Easy Iron, clasa energetică A+, clasa de spălare A, selectarea temperaturii de spălare, a numărului de rotaţii la stoarcere, selectare grad murdărie. Preţul recomandat de producător este de 2.199 lei.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional