Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Iasul poate accesa fonduri comunitare direct de la CE

I.D. Finanţare /

Presedintele Consiliului Judetean Iasi, dl. Cristian Adomnitei, si dna Anna Kowalska, Vice-Maresal al Regiunii poloneze Podkarpackie.

Presedintele Consiliului Judetean Iasi, dl. Cristian Adomnitei, si dna Anna Kowalska, Vice-Maresal al Regiunii poloneze Podkarpackie.

Acordul de parteneriat pentru prima Grupare Europeana de Cooperare Teritoriala (GECT) cu sediul in Romania a fost semnat ieri la Iasi.

Prin aceasta grupare CJ Iasi va puta aplica pentru fonduri europene direct la Bruxelles, fara a mai avea parte de implicarea autoritatilor de management de la Bucuresti, Varsovia sau din celelalte capitale ale statelor participante. Totodata, CJ Iasi poate aplica pentru finantari cu dobanda favorabila din partea organismelor financiare europene pentru derularea programelor pe care ni le vom propune.

Primii semnatari ai Acordului au fost Presedintele Consiliului Judetean Iasi, dl. Cristian Adomnitei, si dna Anna Kowalska, Vice-Maresal al Regiunii poloneze Podkarpackie.

In aceeasi zi a fost semnat calendarul de parcurgere a etapelor premergatoare aprobarii documentatiei pentru GECT.

GECT reprezinta un instrument juridic care faciliteaza cooperarea transfrontaliera, transnationala si/sau interregionala, avand ca unic obiectiv consolidarea coeziunii economice si sociale. GECT actioneaza pentru a implementa programe sau proiecte de cooperare teritorila cofinantate de Uniunea Europeana, in primul rand din instrumente structurale, Fondul european de dezvoltare regionale, Fondul social european, Fondul de coeziune etc.

Consiliul Judetean si-a propus sa constituie aceasta grupare cu parteneri din Polonia, Slovacia si Ungaria, precum si cu cateva consilii judetene din nord-vestul Romaniei. Totusi, urmare a participarii la intalnirea organizata de Ministerul Polonez al Dezvoltarii Regionale in cadrul Grupului Visegrad 4+, autoritati din alte state membre si-au exprimat interesul pentru aceasta initiativa.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional