Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Peste 21% din fondurile POR au fost absorbite

A.D. Finanţare /

Gradul de absorbtie a fonduriloe europene prin Programul Operational Regional a crescut de la 11,7% in decembrie 2011 la peste 21% in prezent. "Programul Operational Regional are cel mai mare grad de absorbtie, 21,1%, fata de 9,07%, cat are Romania la aceasta ora pe toate programele cu finantare europeana nerambursabila. Numarul contractelor semnate pana in prezent este de 3.290, cu 98% grad de contractare si o valoare de 3,6 miliarde de euro alocate din FEDR", a declarat Marcel Bolos, secretar de stat in cadrul Ministerului Dezvoltarii.

Valoarea totala a contractelor de finantare semnate prin POR se apropia de 5,4 miliarde de euro in luna octombrie. La nivelul intregii tari, pana in prezent au fost finalizate aproape 1.000 de proiecte prin POR, pentru care au fost alocate fonduri nerambursabile din Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR) in valoare de aproximativ 460 milioane de euro.

In comparatie, in decembrie 2011 se inregistrau 2.520 contracte de finantare semnate, in valoare totala de aproximativ 4,6 miliarde de euro. Dintre acestea, erau finalizate 477 de proiecte pentru care au fost alocate din FEDR 158,36 milioane euro, platite catre beneficiari.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional