Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Polonia a lansat construcţia Varso Tower, cel mai mare turn din ţară

Internaţional /

Polonia a lansat construcţia Varso Tower, cel mai mare turn din ţară
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Clădirea, aşteptată să se finalizeze în 2020, va deveni al patrulea mare zgârie-nori din Europa

    În Polonia a fost lansată, anul acesta, construcţia Varso Tower, un zgârie-nori care va deveni cel mai mare turn din ţară, anunţă proiectantul Foster + Partners.

    Complexul Varso, care va include şi trei clădiri adiţionale, va avea 53 de etaje, respectiv 310 metri înălţime, şi o suprafaţă de 140.000 de metri pătraţi.

    Turnul este proiectat să găzduiască societăţi, rezidenţi şi turişti, în condiţiile în care va cuprinde spaţii flexibile de birouri, două restaurante, magazine, cafenele şi o punte de observaţie. Aceasta din urmă se va afla la 230 de metri înălţime şi va fi una dintre cele mai mari din Europa. Un restaurant va fi amenajat pe etajele 46 şi 47.

    Turnul Varso se află în apropierea Gării Centrale din Varşovia şi este aşteptat să reînsufleţească o fostă zonă industrială din centrul capitalei Poloniei.

    Varso Tower va beneficia de tehnologie care va reduce poluarea aerului şi consumul de electricitate şi apă, astfel că proiectul va primi certificare verde.

    "Credem că Varso Tower va deveni o nouă destinaţie capabilă să revitalizeze această zonă urbană, aflată chiar în inima oraşului", a declarat Grant Brooker, şef de echipă la Foster + Partners. Domnia sa a adăugat: "Clădirea conţine spaţii flexibile de birouri, o curte publică la parter şi platforme cu vedere spectaculoasă, respectiv restaurante. Aceste galerii publice vor oferi vederi panoramice ale oraşului".

    Proiectul, care aparţine dezvoltatorului imobiliar internaţional HB Reavis, este aşteptat să se finalizeze în 2020.

    "Suntem încrezători că Varso va deveni o destinaţie excepţională, un nou hub pentru afacerile locale şi internaţionale, respectiv pentru petrecerea timpului liber în Polonia", a declarat Pavel Trenka, directorul executiv al HB Reavis Group.

    HB Reavis este un dezvoltator imobiliar internaţional care a luat fiinţă în 1993, în Bratislava, Slovacia. Compania operează în Regatul Unit, Polonia, Republica Cehă, Slovacia, Ungaria şi Turcia. Este al treilea mare dezvoltator de birouri din Europa, conform clasamentului anual realizat de PropertyEU.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Legea

    Internaţional