Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

PREMIERĂ PENTRU GRUP ÎN MAI BINE DE 20 DE ANIInterContinental va inaugura un nou hotel în Ungaria

Internaţional /

InterContinental va inaugura un nou hotel în Ungaria
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    InterContinental Hotels Group, una dintre cele mai mari companii hoteliere din lume, a semnat, vara aceasta, un nou acord de franciză cu Borealis Hotel Group pentru o unitate Holiday Inn Express în centrul oraşului Budapesta.

    Potrivit marketscreener.com, hotelul cu 189 de camere va fi prima unitate Holiday Inn Express din Budapesta, respectiv primul hotel inaugurat de InterContinental pe piaţa Ungariei în mai bine de 20 de ani.

    Aşteptat să fie deschis la finele lui 2022, Holiday Inn Express Budapest City Centre va fi o unitate de cazare de trei stele. Proiectul noului hotel este dezvoltat de compania Big4.

    Extinderea InterContinental Hotels Group în Budapesta aduce o nouă ofertă pentru oaspeţii locali şi pentru cei care vizitează Capitala Ungariei. Hotelul oferă acces facil la piaţa Blaha Lujza, care găzduia odinioară Teatrul Naţional Maghiar - clădire ce va fi transformată în curând într-un spaţiu modern. Situat în cea mai plină de viaţă zonă a Capitalei Ungariei, Holiday Inn Express Budapesta City Center va fi amplasat la numai cinci minute de inima oraşului, unde sunt numeroase restaurante şi baruri.

    Mario Maxeiner, director general pentru Europa de Nord în cadrul InterContinental Hotels Group, declară: "Budapesta este unul dintre cele mai populare oraşe din Europa, ceea ce creează o oportunitate majoră pentru marca Holiday Inn Express. În aceste vremuri provocatoare şi fără precedent, acordul de franciză arată încrederea continuă a partenerilor noştri în InterContinental Hotels Group şi în brandurile pe care de deţinem. Suntem încântaţi să avem un parteneriat cu Borealis Hotel Group pentru lansarea acestui brand în Ungaria - o piaţă cu potenţial mare de creştere".

    Bart van de Kamp, CEO şi fondator al Borealis Hotel Group, a adăugat: "Suntem foarte încântaţi să aducem brandul Holiday Inn Express în Ungaria. Dezvoltat pentru călătorii care sunt de obicei în mişcare şi au nevoie de un loc de cazare amplasat central, de unde pot explora cu uşurinţă oraşul sau pot merge la întâlniri de afaceri, Holiday Inn Express se potriveşte perfect cu inima oraşului Buda­pesta. Borealis şi InterContinental Hotels Group lucrează împreună la numeroase dezvoltări în Europa şi apreciez foarte mult parteneriatul puternic şi de încredere pe care l-am format de-a lungul anilor. Acum aşteptăm cu nerăbdare să extindem parteneriatul nostru în Ungaria".

    Fiind brandul hotelier cu cel mai rapid ritm de creştere din cadrul InterContinental Hotels Group, Holiday Inn Express este alegerea călătorilor care au nevoie de un loc simplu de cazare, dar care oferă tot ce necesită un oaspete, conform IHG. Potrivit companiei, Budapesta - fiind un oraş popular, cu o evoluţie rapidă - este locul în care brandul Holiday Inn Express va avea oportunităţi de creştere viitoare.

    În prezent, IHG are două hoteluri în Ungaria: InterContinental Budapest şi Holiday Inn Budapest - Budaors.

    Surse: Accor ia în calcul preluarea Intercontinental Hotels Group

    Grupul hotelier francez Accor ia în calcul lansarea unei oferte de preluare a rivalului britanic Intercontinental Hotels Group (IHG), anunţa, luna trecută, publicaţia Le Figaro, menţionând că directorul executiv al Accor, Sebastien Bazin, a creat în iunie o echipă din care fac parte şi băncile de investiţii Centerview şi Rothschild, pentru analiza unei eventuale tranzacţii între cei doi giganţi.

    O posibilă preluare a IHG de către Accor ar crea un grup care ar depăşi compania americană Marriott International, devenind numărul unu mondial, cu un total de peste 11.000 de hoteluri în întreaga lume.

    Informaţia privind eventuala tranzacţie vine în contextul în care sectorul ospitalităţii a fost afectat puternic de criza generată de pandemia de coronavirus. Numeroase unităţi de cazare au fost nevoite să îşi închidă porţile temporar, ceea ce le-a afectat finanţele.

    Potrivit Le Figaro, care nu citează sursa informaţiei, nu a existat vreo abordare oficială din partea Accor.

    Un purtător de cuvânt al Accor a declarat că lanţul hotelier nu face afirmaţii pe marginea zvonurilor de piaţă, iar oficialii IHG au refuzat orice comentariu în privinţa unei posibile tranzacţii.

    Luând în calcul actualele preţuri de piaţă ale celor două companii, o entitate combinată ar avea o capitalizare bursieră de circa 17 miliarde de dolari. În ultimele săptămâni, atât Accor, cât şi IHG au anunţat tăieri de posturi şi de cheltuieli, ca să facă faţă consecinţelor pandemiei.

    Ralph Hollister, analist pe domeniul turismului la GlobalData, este de părere că, deşi eventuala fuziune Accor-IHG pare să fie doar o speculaţie, amploarea unei astfel de tranzacţii demonstrează că ar putea accelera consolidarea industriei hoteliere, mai ales în contextul pandemiei de Covid-19, care a afectat puternic domeniul.

    Accor are 5.099 de hoteluri în administrare în 110 ţări, sub branduri precum Raffles, Sofitel, Novotel, Mercure şi Ibis. Compania deţine şi marca de lux Fairmont. Accor este cel mai mare grup hotelier din Europa.

    Portofoliul IHG cuprinde 5.918 hoteluri cu 883.000 de camere în peste 100 de ţări, majoritatea francizate. Brandurile sale includ nume precum Holiday Inn, Crowne Plaza, Indigo, Kimpton şi Staybridge Suites.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Smart City

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Consilier

    Companii

    Internaţional