Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Punct termic dezafectat, transformat în centru de zi

Ana Felea Investiţii /

Punct termic dezafectat, transformat în centru de zi
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Un fost punct termic dezafectat din centrul municipiului Buzău a devenit centru de zi pentru persoanele adulte cu dizabilităţi. Iniţativa aparţine asociaţiilor de sprijin a adulţilor cu dizabilităţi care au cerut Primăriei Buzău un spaţiu pentru miile de beneficiari care nu aveau un loc al lor pentru socializare şi terapie.

    Centrul de zi a fost inaugurat în mai 2022. Primarul Constantin Toma a promis că şi alte puncte termice dezafectate vor fi amenajate în funcţie de necesităţile buzoienilor.

    "Sunt convins că era un lucru necesar. Încercăm ca la toate aceste puncte termice pe care le avem în oraşul nostru să le dăm funcţiuni şi pe zona socială, şi pe zona economică şi pe zona de sănătate, care tot ajutor social înseamnă", a declarat primarul Constantin Toma, cu ocazia inaugurării centrului.

    În centrul cu o capacitate de 25 de persoane se va pune accent pe socializare, dar şi pe şedinţele de terapie, mai exact kinetoterapie, ergoterapie şi dezvoltare personală.

    "În cadrul centrului se vor acorda aceste servicii pe care le-am gândit noi în două etape. Probabil că vor fi persoane care nu pot sta opt ore, cât este programul de funcţionare al centrului. Şi atunci, în funcţie de programare, în funcţie de capacitatea fiecărui beneficiar de a rezista unei zile, poate să vină, aparţinătorul îl aduce, în funcţie de abilităţile pe care le are dezvoltă acele servicii şi de kinetoterapie şi de terapie. Aparţinătorul nu trebuie să stea în cadrul centrului, poate să meargă să-şi rezolve nişte probleme pe care în alte condiţii nu ar fi putut să le rezolve", a precizat Gabriela Antonescu, director DAS Buzău.

    Centrul va dispune de şase angajaţi, printre care asistent medical, kinetoterapeut, psiholog. Investiţia pentru amenajarea centrului a fost de doar câteva mii de euro, banii fiind cheltuiţi pe curăţenie, renovarea spaţiului şi moblier.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Legea

    Internaţional