Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 7 / 2024

SISTEME DE TERMOIZOLAŢIETermosisteme pentru izolarea pereţilor exteriori

F.A. Materiale /

Marcel Iancau, coordonator tehnic AdePlast

Marcel Iancau, coordonator tehnic AdePlast

Piaţa oferă în prezent o gamă largă de produse de izolare pe bază de polistiren, vată bazaltică sau tencuială

"AdePlast": termoizolare cu polistiren expandat

Sistemul de izolare termică AdePlast Izotherm pentru clădiri este alcătuit din polistiren expandat, cu densitate 15kg/mc, adeziv pentru polistiren (un adeziv flexibil cu rezistenţă ridicată, produs bicomponent folosit atât la lipirea plăcilor de polistiren, cât şi la şpăcluirea acestora). În componenţa sistemului mai intră diblurile şi plasa de fibră de sticlă folosită pentru armare, potrivit domnului Marcel Iancau, coordonator tehnic AdePlast.

Specialiştii firmei recomandă folosirea a minim 6 dibluri pe metru pătrat, care să asigure fixare mecanică şi rezistenţă la forţa de sucţiune a vântului. Plasa de fibră de sticlă folosită pentru armare este la fel de importantă.

Ca straturi de finisare AdePlast produce amorsa pentru tencuieli decorative şi tencuială decorativă, ambele având o largă paletă de culori. Amorsele şi tencuielile decorative se produc în noua fabrică de la Oradea a companiei.

Soluţia completă pe care AdePlast o furnizează include silozul mobil de 18 mc în care este depozitată întreaga cantitate de material folosit la respectiva lucrare (fără saci, praf sau inconstanţă în calitatea materialului), maşina de malaxat, dar şi schela Ringer cu balustradă dublă, practică şi foarte uşor de montat.

Înainte de demararea oricărei lucrări de termoizolare, specialiştii AdePlast merg la faţa locului, realizează o analiză preliminară şi întocmesc un raport cu privire la starea faţadei. Raportul include şi o analiză termică cu camera de citire în infraroşu. Pe baza acestei analize specialiştii recomandă grosimea izolaţiei termice şi necesitatea unor lucrări suplimentare de tencuire sau recondiţionare.

Costuri de 25- 27 lei / metru pătrat

Costul termosistemului AdePlast ajunge la aproximativ 25 - 27 lei pe metrul pătrat, cu tot cu schela Ringer închiriată, cu polistiren de grosime 5 cm şi densitate 15 kg/mc.

Montajul poate fi realizat de către orice echipă de meseriaşi cu o minimă experienţă în domeniu. Pasta de adeziv se pune pe suprafaţa de polistiren în mijloc sub formă de pete la distanţe aproximativ egale, la 15 - 20 cm şi pe margine într-o dungă lată de 3 - 4 cm. Placa de polistiren se presează pe suprafaţa de izolat. O suprafaţă finală dreaptă se obţine prin presarea mai multor plăci de polistiren cu ajutorul unui dreptar lung din lemn sau metal.

După 24 de ore de la aplicarea plăcilor termo şi fonoizolatoare peste placa de polistiren sau placa de fibre minerale rigide se va face dibluirea şi se va aplica acelaşi adeziv cu ajutorul unei gletiere cu dinţi de 6 mm x 6 mm până la 10 mm x 10 mm. Începând cu partea de sus a suprafeţei se va derula o plasă de fibră de sticlă acoperită cu plastic, având ochiuri de 5 mm x 5 mm până la 10 mm x 10 mm şi se presează în dungile formate. Cu partea dreaptă a gletierei se introduce uniform în interiorul adezivului. Rândurile de plasă se vor suprapune pe porţiuni de minim 10 cm.

După minim 72 ore se va amorsa cu grund iar după 24 de ore se va putea aplica tencuiala decorativă.

Coeficientul de transfer termic al sistemului AdePlast este 0,031 - 0,033 W/mK, iar termenul de garanţie oferit de producător este de 15 ani.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Proiecte

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Perspective

Internaţional