Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

UE: Rata de finantare a proiectelor de dezvoltare rurala va creste la 95%

I.D. Finanţare /

Parlamentul european a votat rezolutia pentru marirea pana la 95% a finantarii proiectelor de dezvoltare rurala din Romania, Grecia, Irlanda, Portugalia si Letonia . Acest procent de finantare a statelor aflate in dificultate financiara ar urma sa fie aplicat doar temporar, pana la finele lui 2013, anunta un comunicat al Parlamentului European.

Europarlamentarii au sustinut cresterea ratelor de finantare din cadrul Fondului European pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (European Agricultural Fund for Rural Development) luand in considerare dificultatile cu care se confrunta aceste tari in privinta lichiditatilor, existand riscul ca implementarea proiectelor sa fie suspendata.

Noile reguli vor fi limitate la perioada in care statele membre in cauza sunt eligibile pentru asistenta europeana sub Mecanismul European pentru Stabilizare Financiara (European Financial Stabilisation Mechanism).

Valoarea totala a fondurilor europene destinate dezvoltarii rurale nu se va schimba si masurile temporare nu vor avea nici un impact asupra perioadei de programare de dupa 2013.

Faza urmatoare consta in primirea acordului Consiliului in zilele urmatoare. Ulterior noul regulament trebuie semnat pana la finele sedintei plenare curente de la Strasbourg.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional