Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Două decenii de TNI: pasiune, inovaţie, conectare şi dezvoltare în sectorul imobiliar!

Ştirile Zilei /

 Două decenii de TNI: pasiune, inovaţie, conectare şi dezvoltare în sectorul imobiliar!

Ediţia aniversară a Târgului Naţional Imobiliar (TNI), desfăşurată între 20 şi 22 septembrie la Palatul Parlamentului, a marcat un nou capitol de succes în domeniul imobiliar românesc, fiind un punct de referinţă atât pentru persoanele interesate de achiziţii imobiliare, prin portofoliul impresionant al evenimentului: peste 100.000 de oferte imobiliare din România şi străinătate, dar şi o platformă esenţială pentru profesionişti, organizând Conferinţa Naţională a Brokerilor Imobiliari împreună cu Asociaţia Brokerilor Imobiliar ABI.

TNI: 20 de ani de târguri imobiliare, peste 3200 de companii expozante şi peste 250.000 de potenţiali clienţi

Pentru a înţelege mai bine impactul acestui eveniment în viaţa românilor, trebuie să începem cu povestea Târgului Naţional Imobiliar, ce a pornit în anul 2004, când s-a organizat primul eveniment dedicat pieţei de profil din România! Iniţiatorii evenimentului, Adrian şi Cristina Bercea, fiind pasionaţi de imobiliare şi având experienţă în domeniul organizărilor de expoziţii, conferinţe, congrese şi simpozioane şi-au asumat rolul de a conecta oferta imobiliară cu cererea, de două ori pe an, în fiecare primăvară şi toamnă prin intermediul Târgului Naţional Imobiliar TNI. Primele ediţii ale TNI s-au desfăşurat în Cupola de Sticlă a centrului de business al capitalei de la vremea respectivă - World Trade Center Bucureşti, urmând ca după doar câteva manifestări, această locaţie să se dovedească a fi neîncăpătoare pentru numărul mare de companii ce doreau să participe în calitate de expozanţi în cadrul târgului imobiliar. Astfel că, din anul 2007, evenimentul s-a mutat în inima Bucureştiului, în a doua cea mai mare clădire Administrativă din lume, după Pentagon, Palatul Parlamentului.

De-a lungul celor două decenii, TNI a sprijinit peste 3200 de companii din România şi străinătate să-şi expună proiectele şi să îşi găsească parteneri de afaceri, facilitând accesul acestora la un public larg şi divers. În cadrul ediţiilor TNI, numeroase companii şi-au crescut vizibilitatea, au construit relaţii de încredere cu clienţii şi au lansat proiecte de succes care au modelat peisajul urban al marilor oraşe din România.

"În cei 20 de ani, Târgul Naţional Imobiliar TNI şi-a câştigat reputaţia de cel mai important eveniment de profil din România, o platformă de networking şi o sursă inestimabilă de oportunităţi pentru toţi cei implicaţi în sectorul imobiliar. Târgul Naţional Imobiliar nu este doar un loc de întâlnire pentru profesionişti, ci şi un punct de referinţă pentru cei peste 250.000 de vizitatori care ne-au trecut pragul până acum, căutând locuinţa mult visată sau dorind să investească inteligent în imobiliare. " a declarat Adrian Bercea, Director de Evenimente BDObc Business Center

"Ediţiile TNI au transformat visele în realitate pentru mii de familii şi au contribuit semnificativ la dezvoltarea urbană, devenind un adevărat barometru al pieţei imobiliare şi un motor de creştere pentru întreaga industrie. Cu fiecare ediţie, TNI a adus inovaţii şi tendinţe noi în prim-plan, educând şi informând publicul despre cele mai recente dezvoltări din domeniu, fie că este vorba despre proiecte ecologice, soluţii de finanţare avantajoase sau tehnologii de ultimă oră în construcţii. Astfel, Târgul Naţional Imobiliar a reuşit să contribuie nu doar la dinamizarea pieţei imobiliare, ci şi la educarea publicului larg, facilitând decizii informate şi investiţii de succes.

Ediţia aniversară TNI 20 de ani ce a avut loc în perioada 20-22 septembrie s-a remarcat printr-un program special, cu multe surprize şi noutăţi pentru participanţi, fiind cadrul ideal de a sărbători împreună realizările din ultimii douăzeci de ani, deschizând noi perspective pentru viitor, reinventându-ne." a menţionat Cristina Bercea, PR Manager al Târgului Naţional Imobiliar

Ediţia TNI din 20-22 septembrie 2024 i-a avut alături în calitate de Parteneri pe: HILS Development, EMAX Real Estate Dubai, BRD Groupe Societe Generale, Exigent Unique Projects, Imobiliare Dubai, Asociaţia Brokerilor Imobiliari şi a reunit oferte imobiliare variate pentru toate gusturile, bugetele şi nevoile: de la proprietăţi low cost, apartamente în blocuri cu regim mic de înălţime, apartamente premium, proprietăţi de tip boutique, locuinţe certificate Green Homes, case pe structură de lemn, vile, până la penthouse-uri şi oportunităţi de investiţii în ţară şi străinătate, devenind un ghid esenţial pentru cei aflaţi în căutarea locuinţei mult visată sau a investiţiilor în imobiliare.

"Ne bucurăm că am fost alături de toţi românii care îşi doresc mai mult decât o locuinţă, care caută un < acasă >, şi care au participat la ediţia aniversară a Târgului Naţional Imobiliar, TNI 20 de ani. Peste un sfert dintre vizitatorii TNI au interacţionat cu echipa HILS Development: aproape jumătate dintre aceştia au fost interesaţi de apartamentele noastre cu două camere, iar peste 30% de cele cu trei camere. Fiecare discuţie avută cu românii prezenţi la TNI  ne-a oferit motive în plus să ne continuăm misiunea, aceea de a construi noi comunităţi şi de a oferi soluţii de locuire care să asigure un trai de calitate. Viziunea HILS Development se extinde pe un orizont de 20 de ani, ceea ce implică investiţii în inovaţie,  menţinerea unui standard ridicat de calitate precum şi finalizarea a 1.000 de locuinţe anual. În acelaşi timp, echipa HILS Development se implică activ în fiecare comunitate nou creată, pentru că misiunea noastră nu se încheie în momentul vânzării unui apartament. Suntem alături de bucureşteni în viaţa lor de zi cu zi şi ne onorăm promisiunea, prin fiecare proiect rezidenţial , de a transforma în bine oraşul în care locuim cu toţii." a menţionat Iulia Iana, Head of Marketing HILS Development

Printre proiectele imobiliare, instituţiile financiare şi companiile participante la ediţia aniversară TNI 20 de ani s-au numărat: Plaza Residence, Victoria Homes, Magnolia Urban Residence, Yapan Development, Denya Lake, Venus Capital Investment, 81 Residence, Villa Nova Residence, Imobiliare Dubai, Logicassa, Libertăţii Gardens Apartments, Snagov Plaza Houses, Lakeview Residences Snagov, 8 Residence Baloteşti, Astorium Life, Libertăţii Gardens Villas 2, Premier Imobiliare, Z Parc Residence, Banca Transilvania, Unicredit Bank, Raiffeisen Bank, Vista Bank, ING Bank, Astorium Garden, Sun City, Siniya Island by Sobha, Aria City Residence, Mervani Invest, TMC Binelui Park, Apulum 94, Educev, Nils Imobiliare, NovingAir, Intermobili Furniture, etc

TNI: Piaţa imobiliară în permanentă schimbare!

Piaţa imobiliară este într-o permanentă schimbare, iar cifrele ne arată că evoluţia este, în general, una pozitivă. Cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la primul târg imobiliar, peste 170 de specialişti din real estate au fost prezenţi în cadrul Conferinţei Naţionale a Brokerilor Imobiliari organizate de Asociaţia Brokerilor Imobiliari (ABI) cu sprijinul organizatorilor TNI. Au dat curs invitaţiei la dezbateri reprezentanţi din instituţiile cheie din domeniul imobiliar: Fondului Naţional de Garantare al Creditelor pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii - FNGCIMM, Institutul Naţional de Statistică - INS, Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară şi AVBS Broker de Credite.

Programul Noua Casă nu se mai bucură de acelaşi succes înregistrat anii trecuţi, dar veştile sunt oricum pozitive. "Cel mai de succes program guvernamental de susţinere a creditării pentru achiziţia de locuinţe trebuie să continue. Programul Noua Casa va fi îmbunătăţit şi adaptat la noile condiţii din piaţă, în aşa fel încât să rămână în continuare foarte atractiv pentru populaţie. Avem o comunicare permanentă cu Ministerul de Finanţe şi cu Banca Naţională, pentru ca la începutul anului viitor să fim gata cu noul program." a declarat Ionuţ Stavre, Directorul General Adjunct al FNGCIMM. Andreea Papadopol - Director Executiv FNGCIMM, ne-a asigurat că programul va continua mai ales că este cel mai performant sistem de creditare, rata de credite neperformante la Noua Casă este de doar 0,08%. INS publică trimestrial un indice al preţurilor proprietăţilor imobiliare calculat pe baza preţurilor din actele de vânzare-cumpărare autentificate de birourile notariale, iar acesta este cel mai precis instrument care ne indică evoluţia preţurilor.

"Toată lumea a auzit de o apocalipsă a căderii preţurilor în sectorul imobiliar. Se vehiculează de foarte multe luni încoace că la un moment dat, preţurile vor pica. Datele ne arată că nici vorbă de aşa ceva. Indicele general al preţurilor locuinţelor ne arată că preţurile au crescut permanent ajungând să fie cu 54,26% mai scumpe, în primul trimestru din 2024, faţă de 2015, anul de referinţă al acestui indice", a menţionat Cristi Şelaru, Directorul Direcţiei de Comunicare a INS.

ANCPI - Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară este autoritatea unde se intabulează toate tranzacţiile imobiliare, iar cifrele oferite de Rinu Truşcă demostrează încă o dată că în niciun caz nu se poate vorbi de o criză imobiliară. Numărul de tranzacţii din 2024 se menţine la acelaşi nivel din 2023, dar valoarea totala a imobilelor tranzacţionate a crescut.

Valentin Anghel CEO la AVBS Broker de Credite a menţionat în panelul de discuţii despre Piaţa imobiliară din perspectivă financiară, ca în acest moment în România se dau credite şi oricine doreşte să achiziţioneze o locuinţă poate să acceseze o finanţare, mai ales dacă beneficiază de sfaturile unui broker de credite. AVBS a lansat o aplicaţie bazată pe inteligenţa artificială care facilitează accesul mai rapid şi mai uşor la finanţare imobiliară.

TNI365.ro - Platformă de ştiri, informaţii şi noutăţi! Totul despre imobiliare, pe tot parcursul anului!

TNI365.ro este o platformă online inovatoare, dezvoltată în asociere cu evenimentul Târgul Naţional Imobiliar (TNI), care oferă acces constant la informaţii esenţiale despre piaţa imobiliară, 365 de zile pe an. Aceasta reprezintă un hub digital destinat atât publicului larg interesat de achiziţia sau închirierea de proprietăţi, cât şi investitorilor şi profesioniştilor din domeniu.

Prin TNI365.ro, utilizatorii pot rămâne conectaţi la cele mai noi tendinţe, oferte, analize şi prognoze din sectorul imobiliar, interviuri cu experţi şi rapoarte detaliate despre evoluţiile pieţei imobiliare din România şi din străinătate. De asemenea, aceasta oferă acces la un catalog extins de proiecte imobiliare, prezentări ale celor mai recente dezvoltări şi oferte exclusive din partea expozanţilor TNI.

Mulţumim partenerilor, expozanţilor, colaboratorilor şi vizitatorilor pentru participarea la ediţia aniversară a Târgului Naţional Imobiliar şi vă aşteptăm şi la următoarele ediţii TNI ce se vor desfăşura în perioadele 23-25 mai şi respectiv 26-28 septembrie 2025!

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional