Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Anul şcolar începe cu 45 de şcoli modernizate la Galaţi

Ana Felea Ştirile Zilei /

Anul şcolar începe cu 45 de şcoli modernizate la Galaţi

Primăria municipiului Galaţi a realizat investiţii de aproape 60 de milioane de euro în domeniul educaţiei. Este vorba despre modernizarea a 45 de unităţi de învăţământ în cadrul unor proiecte derulate cu fonduri europene.

"În plus, pentru prima dată în ultimii 35 de ani, toate sălile din grădiniţele, şcolile şi liceele din Galaţi primesc mobilier nou, echipamente IT de ultimă generaţie şi echipamente didactice în valoare totală de 16 milioane de euro, datorită unui proiect prin PNRR. Mobilierul şi echipamentele IT au fost instalate, iar echipamentele didactice vor ajunge în perioada următoare", anunţă Primăria Galaţi, într-un comunicat de presă.

De curând a fost construită şi prima creşă pe strada Al. I. Cuza, după ce au fost modernizate Creşele nr. 1 şi 36. Alte cinci creşe noi vor fi în cartierele Dunărea, Micro 13, Bariera Traian, zona Gării CFR şi Ţiglina 1.

Totodată, în ultimul an, la 53 de grădiniţe şi şcoli au fost realizate lucrări de reparaţii şi întreţinere.

"La Galaţi facem totul pentru formarea, dezvoltarea şi viitorul copiilor. Avem un adevărat record de investiţii în domeniul educaţiei în ultimii ani, după ce am reuşit să atragem fonduri europene consistente pentru modernizarea spaţiilor în care învaţă copiii. Mai mult, asigurăm dotări pentru toate sălile de clasă din oraş. Şi nu ne oprim aici. Pentru că la Galaţi educaţia este o prioritate", a declarat Ionuţ Pucheanu, primarul municipiului Galaţi.

Un alt proiect important, pentru care s-a obţinut finanţare prin PNRR de 22 de milioane de euro, vizează construirea unui campus regional pentru pregătirea profesională a tinerilor. Campusul va avea în componenţă spaţii de cazare, cantine, baze sportive, săli de lectură, bibliotecă, spaţii de recreere, spaţii pentru cursuri, laboratoare tematice şi ateliere de lucru unde tinerii vor putea să îşi dezvolte aptitudini noi, necesare pe piaţa forţei de muncă.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional