Bazin didactic de înot în care dezinfectarea apei se face doar cu produse naturale
Investiţii / 08 iulie
Consiliul Judeţean Buzău a inaugurat la finalul lunii iunie primul bazin didactic de înot din judeţ, construit în ultimii 30 de ani. Investiţia se ridică la 450.000 de euro. Construcţia a fost realizată într-un timp record, respectiv doar patru luni, iar actualul preşedinte al CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu, a promis încă nouă astfel de investiţii, în tot judeţul.
"Este o investiţie în valoare de 445.000 euro, implementată de A.D.I. Sărata-Monteoru, finanţarea fiind asigurată din fonduri proprii ale Consiliului Judeţean Buzău şi Primăriei Merei.Va funcţiona atât ca bazin didactic, unde copiii pot învăţa să înoate alături de un instructor, cât şi ca bazin de agrement pentru adulţi şi copii", a declarat Petre Emanoil Neagu, preşedintele CJ Buzău.
Bazinul de înot se află în staţiunea Sărata Monteoru şi se adresează atât elevilor care vor putea desfăşura aici orele de sport cât şi tuturor celor care vor învăţa să practice sportul de apă. Obiectivul are o suprafaţă de 18,5X5,5 metri şi o adâncime de 1,30-1,40 m fiind propice pentru învăţarea inotului.
Noul bazin beneficiază de un sistem inovator de filtrare a apei, iar dezinfectarea apei se face doar cu produse naturale, fără a folosi vreun produs chimic.
"Nu folosim niciun fel de produs chimic în dezinfecţia bazinului nostru. Astfel, tot ceea ce însemnau alergii ale pielii, piele atopică, ochi roşii la copii, părul aspru la doamne... etc toate aceste probleme dispar pentru că totul este suta la suta natural", a explicat, la inaugurare, Dragoş Harpa , consultatul proiectului.
Bazinul de înot acoperit va beneficia de dotări complete şi va avea o capacitate maximă de 30 de persoane.
Staţiunea Sărata Monteoru se află la 14 kilometri distanţă de municipiul Buzău, în comuna Merei.