Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Birourile viitorului vor fi prietenoase si eco

A.D. Perspective /

Birourile viitorului vor fi prietenoase si eco

Ascensiunea fortei de munca tinere pe posturi - cheie determina si o schimbare a paradigmei vizand spatiile de birouri. Spatiile de lucru ale viitorului trebuie sa fidelizeze angajatii, sa prezinte costuri reduse de operare, un design modern si sa optimizeze tehnologiile si comunicarea pentru cresterea productivitatii. Prin urmare, cladirile viitorului vor avea mai putine birouri individuale, o varietate de spatii pentru colaborare intre echipe, mai putine sali de sedinta si va fi mai eficient energetic.

Compania de consultanta imobiliara Colliers International, in parteneriat cu ASUS, Techo, Bene, Bittnet Systems, Saint-Gobain RIGIPS şi Prographic Architecture Studio, au realizat un prototip al biroului viitorului - transformand sediul Colliers intr-un spatiu adaptat tinerei generatii (generatia Y) - The Y Office.

"Cu ajutorul partenerilor nostri am transformat biroul traditional intr-un spatiu complex ce asigura cresterea productivitatii, stimuland creativitatea, colaborarea, transparenta si oferind colegilor un mediu de lucru vesel si motivant. Astfel, am incercat ca prin The Y Office sa oferim un prototip de birou care adreseaza nevoile noii generatii, in contextul in care aceasta va fi factorul de decizie principal in viitorul apropiat", a afirmat Ilinca Paun,

Managing Director Colliers International Romania.

Solutia implementata in sediul Colliers vizeaza optimizarea spatiului existent prin: birouri utilizate in sistem sharing; spatii de lucru colaborative pentru fortele de vanzari; elemente de mobilier cu izolare fonica; zone de relaxare si de discutii informale - cafeteria, lounge, jocuri; sali inchise pentru discutii private; centru de date; scena; panouri mobile pentru comunicare; dotarea cu laptop-uri si tablete; plafoane si placari acustice etc.

Conceptul The Y Office acorda o atentie speciala componentei "verzi" a spatiului de lucru:

pozitionarea birourilor asigura o mai buna iluminare naturala, tehnologia mobila reduce masiv consumul de hartie, comutatorul centralizat asigura un consum de electricitate mai redus. Aceste elemente "verzi" vor genera costuri de operare a spatiului de lucru reduse cu 20%, potrivit reprezentantilor Colliers.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional