Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Dezbateri pentru deblocarea colaborarii MDRT-Primaria Bucuresti

I.D. Perspective /

Dezbateri pentru deblocarea colaborarii MDRT-Primaria Bucuresti

Deblocarea proiectelor de interes pentru Capitala a fost subiectul intalnirii dintre Eduard Hellvig, Ministrul dezvoltarii regionale si turismului, si Sorin Oprescu, primarul general al capitalei din data de 22 august 2012.

Reabilitarea, modernizarea si echiparea ambulatoriilor Spitalului Clinic de Copii Dr. Victor Gomoiu si a Spitalului Clinic de Ortopedie Foisor, modernizarea infrastructurii rutiere Piata Sudului, precum si amenajarea circuitului turistic pe lacurile Floreasca si Tei, proiectul Esplanada se numara printre subiectele abordate.

Primarul general al Capitalei Sorin Oprescu a mentionat: "[..] la intalnirea de astazi am discutat despre dezvoltarea si crearea unei bazei de lucru pentru implementarea unor proiecte concrete in domeniile turismului si modernizarii orasului, despre o absorbtie cat mai mare a fondurilor europene la nivelul Bucurestiului, despre propuneri concrete de masuri si modificari legislative si normative pentru cresterea eficientei in ceea ce priveste consolidarile cladirilor cu risc seismic crescut, precum si despre legea fatadelor."

In cursul intrevederii s-au stabilit responsabilitati si termene exacte pentru proiectele de interes comun, precum si organizarea unor intalniri periodice intre reprezentantii celor doua institutii.

Totodata in cadrul discutiilor primaria Capitalei a precizat ca va aloca fonduri pentru asfaltarea Bd. Nisipoasa din cartierul de locuinte ANL Henry Coanda

Cele doua parti au luat in discutie si posibilitatea de a concepe, pentru perioada urmatoare de programare, un Program de Dezvoltare Regionala adaptat Bucurestiului, tinand cont de nevoile specifice de dezvoltare urbana si regionala. Ministrul Edurad Hellvig si primarul Sorin Oprescu au convenit urgentarea adoptarii deciziilor in ceea ce priveste obiective de interes pentru capitala si reducerea birocratiei si au stabilit infiintarea unui grup de lucru comun al ministerului si primariei pentru problemele care privesc dezvoltarea Capitalei, dar si pentru atragerea de fonduri europene. Totodata, cei doi oficiali au convenit initierea unui proiect pilot de finantare a restaurarii unor cladiri istorice, in contextul noului Program de Reabilitare a Centrelor Istorice.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional