Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Equilibrium devine prima clădire din Bucureşti care implementează sistemul digital WasteTracker

S.B. Ştirile Zilei /

Equilibrium devine prima clădire din Bucureşti care implementează sistemul digital WasteTracker

Deşeurile generate de locatarii clădirilor de birouri reprezintă un factor semnificativ în evaluarea impactului asupra mediului al unei clădiri si în calcularea amprentei de carbon a unei organizaţii.

Prin colaborarea cu WasteTracker, un startup specializat în monitorizarea inteligentă a deşeurilor, Skanska introduce un sistem inovator de urmărire a deşeurilor în portofoliul său de clădiri din regiune, inclusiv în România. Acesta permite chiriaşilor să înregistreze şi să măsoare cantitatea de deşeuri produsă înainte de colectare, contribuind astfel la raportarea ESG, administrarea responsabilă a clădirilor şi optimizarea comportamentului legat de gestionarea deşeurilor.

Sistemul WasteTracker este conceput de experţi din industria imobiliară pentru a fi intuitiv şi uşor de utilizat. Acesta constă într-un terminal de cântărire, care utilizează cardurile de acces ale angajaţilor dintr-o anumită clădire şi un sistem analitic, care înregistrează deşeurile şi oferă informaţii detaliate despre cantitatea de deşeuri generate şi impactul lor asupra mediului.

Cum funcţionează mai exact sistemul Waste Tracker?

Deşeurile sunt cântărite şi înregistrate înainte de a fi plasate în containerele clădirii. Fiecare chiriaş are acces direct la sistemul analitic, datorită căruia ştie câte kilograme de deşeuri sunt generate în companie şi poate vizualiza amprenta de carbon generată de acestea, împărţită în fracţiuni.

WasteTracker le permite să analizeze datele şi să implementeze strategii personalizate pentru reducerea, reutilizarea şi reciclarea deşeurilor.

Aceasta este prima soluţie de acest tip din Europa.

Sistemul WasteTracker va fi implementat în mai multe clădiri din portofoliul Skanska din Europa Centrală şi de Est, precum Equilibrium (Bucureşti), Wave (Gdañsk), BramaMiasta (£od¼), Centrum Po³udnie (Wroc³aw), Studio B şi P180 (Varşovia) şi Port7 din Cehia.

"Equilibrium este prima clădire din Bucureşti care introduce un sistem digital de monitorizare a deşeurilor. Am instalat WasteTracker în camerele de colectare a deşeurilor din cele două clădiri Equilbrium, care ne va permite să cântărim şi să înregistrăm deşeurile înainte că acestea să fie introduse în pubelele de colectare.

Pe lângă generarea de date pentru raportarea ESG, suntem siguri că implementarea sistemului va oferi chiriaşilor o perspectivă clară asupra propriului impact, ajutându-i să identifice şi să implementeze măsuri de îmbunătăţire şi în cele din urmă să reducem în mod colectiv amprenta noastră de carbon" menţionează Tamara Guleryuz, Leasing & Asset Manager Skanska.

"A încerca să elimini deşeurile fără a le măsura cu exactitate este ca şi cum ai încerca să conduci în siguranţă o maşină fără vitezometru. WasteTracker ajută la măsurarea producţiei reale de deşeuri şi la înţelegerea datelor, bazându-se pe repere şi cunoştinţe despre strategia Zero Waste. O clădire cu 90% deşeuri mixte va adopta o strategie Zero Waste diferită faţă de una care generează 30% deşeuri biologice. Suntem foarte încântaţi că Skanska a decis să implementeze sistemul Waste Tracker în toate clădirile din portofoliul său din Europa. În ceea ce priveşte activităţile ESG, avem nevoie de acţiuni cu o rază largă de acţiune, altfel nu avem nicio şansă să ajungem la emisii zero până în 2050" completează Renata Hartle, CEO şi co-fondator al WasteTracker.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional