Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

INS: volumul lucrărilor de construcţii, în scădere în primele 7 luni

A.D. Ştirile Zilei /

INS: volumul lucrărilor de construcţii, în scădere în primele 7 luni

Volumul lucrărilor de construcţii, ca serie brută, a scăzut cu 2,7% în primele şapte luni ale anului, comparativ cu perioada similară a anului trecut, pe fondul declinului consemnat la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (-7,2%) şi la lucrările de construcţii noi (-2,1%), potrivit datelor publicate astăzi de Institutul Naţional de Statistică (INS), relatează Agerpres.

În perioada 1 ianuarie - 31 iulie 2024, lucrările de reparaţii capitale au crescut cu 3,5%.

Pe obiecte de construcţii, s-au înregistrat scăderi la clădirile rezidenţiale (-22,7%) şi la clădirile nerezidenţiale (-2,2%). Construcţiile inginereşti au crescut cu 7%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu 2,5%. Lucrările de întreţinere şi reparaţii curente şi lucrările de construcţii noi s-au redus cu 3,6%, respectiv cu 3,4%. Lucrările de reparaţii capitale au crescut cu 4,9%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut, per total, cu 2,3% în luna iulie, în ritm anual. Pe elemente de structură, s-au înregistrat scăderi la lucrările de reparaţii curente (-14,9%) şi la lucrările de construcţii noi (-3,6%). Lucrările de reparaţii capitale au crescut cu 17,3%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la construcţiile inginereşti (+1,7%). Clădirile rezidenţiale şi clădirile nerezidenţiale au scăzut cu 23,6%, respectiv cu 3,9%.

În schimb, faţă de luna precedentă, în luna iulie 2024, volumul lucrărilor de construcţii a crescut ca serie brută, cu 0,1%, creştere evidenţiată la lucrările de reparaţii capitale (+17,7%). Lucrările de construcţii noi şi lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au scăzut cu 2,3%, respectiv cu 2%.

Pe obiecte de construcţii, au avut loc creşteri la lucrările de construcţii inginereşti şi la clădirile rezidenţiale, cu 0,1% fiecare. Clădirile nerezidenţiale au scăzut cu 0,1%.

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 0,9%, datorită avansului consemnat la lucrările de reparaţii capitale (+16,1%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+2,5%). Lucrările de construcţii noi au scăzut cu 3,8%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile nerezidenţiale (-1,9%), la clădirile rezidenţiale (-1,6%) şi la construcţiile inginereşti (-1,2%).

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional