Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Investitorii cumpara doar cladiri certificate

A.D. Perspective /

Reabilitarea termica a cladirilor a capatat o importanta majora, in contextul in care a devenit obligatorie prezentarea certificatului energetic si a certificatului de urbanism in cadrul tranzactiilor imobiliare.

Eficienta energetica este foarte importanta atat pentru proprietarii de locuinte, cat si pentru marii investitori imobiliari. "Reabilitarea a devenit acum foarte populara pentru ca are numeroase avantaje economice. Iar interesul pentru certificarea energetica se datoreaza standardelor nou impuse. Anul acesta, investitorii vor cumpara numai constructii certificate. 2012 va fi tot un an cu evoluţie înceată, câţiva dezvoltatori plănuiesc să investească în clădirile de birouri, dar fiecare încearcă să supravieţuiască, fiecare îşi caută clienţi de încredere cu care să dezvolte construcţii durabile, proiecte de lungă durată", a declarat Randy Tharp, managing director Epstein Architecture&Engineering, in cadrul celei de a doua editii a clubului "Real Estate - Ideile care conteaza", eveniment organizat de Imopedia.ro.

Romania va trebui sa se adapteze cerintelor europene privind eficienta energetica. "Exigentele pe termen lung ale Uniunii Europene sunt foarte importante, daca nu tinem pasul, riscam sa pierdem numeroase avantaje ale sistemului actual", a atentionat Emilia-Cerna Mladin, presedintele Asociatiei Auditorilor Energetici pentru Cladiri (AAEC).

Pe piata rezidentiala din Bucuresti, cumparatorii s-au axat spre locuinte cu preturi pana in 60.000 de euro. "Piata imobiliara a suferit cumplit in a doua parte a anului 2011. In ultimele trei luni, bucurestenii au fost atrasi de locuintele cu preturi cuprinse intre 40.000 si 60.000 euro, cu doua si trei camere, din zona centrala si ultracentrala"a declarat Razvan Muntean, director Imopedia.ro.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional