Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Miza mare in procesul Trofeul Calitatii

GD Perspective /

Miza mare in procesul Trofeul Calitatii

De "Trofeul Calitatii in Constructii" sunt legate mai multe evenimente recente, care pornesc cu reorganizarea Inspectoratului de Stat in Constructii si au ajuns la descinderea procurorilor DNA la sediul ISC.

Printr-o ordonanta data de Guvern luna aceasta au fost luate masuri privind reorganizarea Inspectoratului de Stat in Constructii.

Astfel, I.S.C. se organizeaza ca institutie publica cu personalitate juridica, in subordinea Guvernului si in coordonarea primului-ministru, finantata integral de la bugetul de stat. Conducerea I.S.C. este asigurata de inspectorul general, cu rang de secretar de stat, numit si revocat din functie prin decizie a primului-ministru. (OUG 16/8 mai 2012)

Premierul Victor Ponta l-a numit, pe 18 mai,pe Adrian Balaban Grajdan sef al ISC. La doua zile de la numire, noul sef al ISC a facut o intampinare la inalta Curte in care a sustinut ca institutia nu mai reclama niciun prejudiciu in dosarul "Trofeul Calitatii", dosar in care fostul premier Adrian Nastase este judecat de mai bine de 8 ani de zile pentru un prejudiciu estimat la 1 milion de euro. Mai mult, ISC s-a retras ca parte in dosar.

Miercuri seara, procurorii DNA au descins la sediul Inspectoratului de Stat in Constructii pentru a ridica mai multe documente care au legatura cu dosarul "Trofeul Calitatii".

Ca urmare a cererii de retragere din dosar a ISC, Curtea a amanat din nou judecarea, pentru 30 mai. In luna iunie a acestui an cazul se prescrie.

Potrivit unui comunica de presa al Guvernului, astazi dimineata Victor Ponta l-a demis pe Adrian Balaban Grajdan de la sefia ISC.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional