Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

RoGBC va realiza prima scoala verde in Calnic

A.D. Perspective /

RoGBC va realiza prima scoala verde in Calnic

Consiliul Roman pentru Clădiri Verzi (RoGBC) a desemnat castigatorul campaniei naţionale "Construieste Scoli Verzi", avand ca obiectiv renovarea gradinitelor si scolilor din Romania, astfel incat acestea sa fie performante din punct de vedere energetic si sa aiba un impact redus asupra mediului.

Astfel, Scoala Gimnaziala din Calnic, judetul Alba, castigatorul concursului, va fi renovata utilizand tehnologiile "verzi" menite sa asigure un confort sporit si in acelasi timp sa diminueze costurile de intretinere. Cladirea veche de peste 100 de ani nu a beneficiat de lucrari de modernizare, prin urmare sunt necesare: introducerea apei curente, izolarea termica, schimbarea tamplariei din lemn cu tamplarie eficienta energetic, schimbarea instalatiei electrice, construirea de grupuri sociale, tencuiala, zugraveli etc.

In concurs s-au inscris 8 unitati de invatamant din Bucuresti si judetele Alba, Cluj, Dambovita, si Sibiu. Toate scolile din Romania interesate in a-si extinde eforturile pentru schimbarea proiectarii, construirii si folosirii unitatilor de invatamant au fost invitate sa participe. Pentru a fi eligibile, scolile au trebuit sa conceapa si sa coordoneze "un eveniment sau un proiect verde".

Concursul a fost organizat in coordonare cu "Ziua Internationala a Scolilor Verzi (Green Apple International Day Of Service) - o initiativa creata de catre Centrul pentru Scoli Verzi din cadrul Consiliului pentru Cladiri Verzi din SUA (USGBC), sustinut de Consiliul Mondial pentru Cladiri Verzi (WorldGBC) si implementat local de catre Consiliul Roman pentru Cladiri Verzi (RoGBC).

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional