Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Schimburile comerciale cu Turcia se vor dubla in 5 ani

A.D. Perspective /

Schimburile comerciale cu Turcia se vor dubla in 5 ani

Oamenii de afaceri turci sunt foarte interesati de dezvoltarea investitiilor si schimburilor comerciale cu Romania. Acest lucru a fost reflectat prin organziarea la Bucuresti a Forumului Economic al Oamenilor de Afaceri Turci din Balcani.

Pentru ca Balcanii si, implicit, zona Marii Negre sa devina un pol de atractie investitionala, este nevoie de consolidarea infrastructurii, de dezvoltarea logistica, cooperarea in domeniul energetic si, de realizarea unei uniuni bursiere, a precizat Fatih Karamanci, presedintele Consiliului de Afaceri Romania-Turcia, reprezentant al Uniunii Camerelor de Comert si a Burselor de Marfuri din Turcia.

"Suntem prieteni foarte buni, legati de istorie, avem interese in Marea Neagra, suntem parteneri in toate organismele internationale, deci, avem toate conditiile ca perspectiva de dezvoltare economica sa devina realitate", a declarat presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, Mihail Vlasov.

Investitiile turcesti in Romania insumeaza oficial 700 milioane USD, prin cele peste 10.000 de firme cu capital turcesc. Turcia este primul partener comercial extracomunitar al Romaniei si al V-lea in totalul comertului exterior al tarii, cu un volum al schimburilor bilaterale de 4,6 miliarde euro in 2011, cu 8% mai mult fata de valorile din 2010. "Ambele tari au potential de crestere si diversificare si isi mentin obiectivul comun ca in urmatorii 5 ani, nivelul schimburilor sa ajunga la 10 miliarde USD", a declarat Alexandru Mihai Voicu, ministrul delegat pentru Mediul de Afaceri.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional