Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Schneider Electric a lansat EcoStruxure Building Operation 2024

S.B. Ştirile Zilei /

Schneider Electric a lansat EcoStruxure Building Operation 2024

Schneider Electric a anunţat lansarea celei mai noi versiuni a platformei sale de top pentru managementul clădirilor, EcoStruxure Building Operation 2024. Această versiune aduce îmbunătăţiri semnificative faţă de versiunile anterioare, oferind funcţionalităţi şi soluţii noi, care sprijină sustenabilitatea şi eficienţa operaţională a clădirilor moderne.

EcoStruxure Building Operation 2024 este o platformă de integrare deschisă şi scalabilă, care reuneşte într-un singur sistem toate datele esenţiale despre clădire. Aceasta permite utilizatorilor să monitorizeze, controleze şi să gestioneze eficient sistemele de HVAC, electrice, iluminat, securitate, incendiu şi energie, asigurând o funcţionare optimă a clădirii pe care o deţin sau o administrează, contribuind la creşterea confortului ocupanţilor şi reducerea costurilor operaţionale.

The Sustainability Pack/ este una dintre funcţiile noi ale platformei, care ajută administratorii clădirilor şă calculeze impactul acestora asupra mediului. EcoStruxure Building Operation 2024 include acest modul dedicat, care permite gestionarea, vizualizarea şi raportarea datelor, inclusiv cele legate de consumul de energie electrica şi alte resurse critice (apă, aer, gaz şi abur - WAGES), facilitând astfel monitorizarea impactului asupra mediului şi creşterea eficienţei energetice.

"Datele Comisiei Europene arată că 40% din consumul de energie al UE este generat de clădiri, acestea fiind responsabile şi pentru 35% din emisiile de gaze cu efect de seră legate de energie. "În contextul în care Directiva Europeană privind Performanţa Energetică a Clădirilor impune obiective ambiţioase statelor membre, cu aplicare în 6-9 ani, primul pas necesar este un sistem de măsurare, control şi administrare comprehensiv al consumurilor actuale. Acesta este unul dintre noile beneficii foarte importante pe care le aduce platforma noastră, EcoStruxure Building Operation 2024.", explică Monica Bucurescu, Building Management Systems Sales Manager Schneider Electric.

Noul modul EV Charging Expert permite integrarea facilă a staţiilor de încărcare pentru vehiculele electrice în sistemul de management al clădirilor, oferind o soluţie completă de gestionare a încărcării vehiculelor, într-o manieră eficientă şi sustenabilă.

În plus, pentru a răspunde nevoilor variate ale utilizatorilor, Schneider Electric a introdus compatibilitatea cu sistemul de operare Linux, asigurând o flexibilitate sporită şi o scalabilitate îmbunătăţită a platformei.

Prin suportul nativ pentru OPC UA Client, EcoStruxure Building Operation 2024 permite integrarea şi interoperabilitatea cu o gamă largă de sisteme şi dispozitive din clădire, îmbunătăţind astfel conectivitatea şi vizibilitatea datelor.

Noua versiune se concentrează pe accesul rapid la informaţii critice, creşterea performanţei şi a eficienţei operaţionale, precum şi pe îmbunătăţirea securităţii cibernetice.

"Într-un context în care costurile cu energia cresc, schimbările climatice devin tot mai acute, iar sănătatea ocupantilor si a cladirilor este o prioritate, profesioniştii din domeniu resimt presiunea de a oferi soluţii care să maximizeze eficienţa energetică a clădirilor, fără a compromite confortul. Modulul The Sustainability Pack oferă metode eficiente şi uşor de utilizat pentru gestionarea contorizării în EcoStruxure Building Operation", spune Monica Bucurescu, Building Management Systems Sales Manager Schneider Electric.

"Funcţiile încorporate permit centralizarea datelor - resursele măsurate pot fi urmărite şi raportate, iar administratorii pot primi alerte atunci când utilizarea resurselor este suspect de mare sau scăzută."

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional