wienerberger anunţă redeschiderea fabricii de cărămidă din Berca, după un amplu proces de modernizare, conform unui comunicat transmis redacţiei.
Potrivit comunicatului, evenimentul marchează un moment important în dezvoltarea companiei, care îşi propune să ofere produse şi soluţii inovatoare pentru construcţii durabile, cu un nivel de confort ridicat şi, în acelaşi timp, contribuind la un viitor sustenabil, răspunzând atât nevoilor actuale, cât şi celor viitoare ale pieţei. Noua unitate de producţie de la Berca este una dintre cele patru unităţi de producţie specializate în producţia de cărămidă şi joacă un rol esenţial în asigurarea aprovizionării pieţei din partea de est şi sud-est a României, care reprezintă mai mult de 30% din totalul pieţei.
Ceremonia de redeschidere a avut loc luni, 16 septembrie, pe platoul fabricii, situată în satul Sătuc, comuna Berca, judeţul Buzău.
Investiţia wienerberger, de mai mult de 25 milioane de euro, folosind finanţare proprie, în tehnologie de ultimă generaţie îmbunătăţeşte considerabil calitatea vieţii, asigurând produse finite de cea mai înaltă calitate, dar şi condiţii mai bune de muncă angajaţilor din fabrică.
În plus, cărămizile produse oferă o izolaţie termică excelentă şi o eficienţă energetică sporită, reflectând angajamentul companiei faţă de sustenabilitate. Noile tehnologii de producţie din cadrul fabricii de cărămidă wienerberger de la Berca reduc consumul şi emisiile de carbon cu mai mult de 30%, contribuind astfel la protecţia mediului.
Materiile prime utilizate sunt atent selecţionate pentru a asigura sustenabilitatea şi pentru a minimiza impactul asupra mediului, contribuind astfel la co-existenţa armonioasă între industrie şi natură.
"Redeschiderea fabricii wienerberger din Berca marchează un moment important în dezvoltarea companiei noastre. Suntem mândri să continuăm să oferim produse şi soluţii inovatoare la standarde înalte de calitate şi cu un impact redus asupra mediului", a declarat Răzvan Boşomoiu, Managing Director wienerberger România.
La eveniment au participat invitaţi de la sediul wienerberger din Viena, autorităţi locale şi centrale, parteneri de afaceri importanţi şi membri ai presei locale şi naţionale, se menţionează în comunicat.
Domnul Adrian Câciu, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a salutat investiţia şi a transmis mesajul prim-ministrului: "Această fabrică este o realizare extrem de importantă pentru economia noastră, mai ales în această perioadă. Suntem în anul cu cele mai mari investiţii publice din istoria modernă a ţării. Astăzi inaugurăm o unitate care are nu doar eficienţă sporită şi capacitate de producţie mărită, ci contribuie semnificativ la reducerea emisiilor de dioxid de carbon. Produsele şi soluţiile inovatoare fabricate aici joacă un rol crucial în construcţia aşa-numitelor clădiri NET ZERO, marcând un pas important către un viitor mai verde în industria construcţiilor."
Domnul Radu-Ştefan Oprea, ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului a declarat: "Cu cât avem o capacitate mai mare de producţie, răspândită egal în toate zonele României, cu atât preţul materialelor de construcţie va fi unul mai scăzut. Cu cât materialele sunt mai eficiente din punct de vedere energetic, şi lucrul acesta se întâmplă astăzi aici la această fabrică, cu atât înseamnă că românii vor avea locuinţe pe care să şi le poată permite. Încurajăm astfel de produse şi dezvoltarea de companii care să fabrice astfel de produse în România."
La eveniment au mai fost prezenţi Ionel Dobriţa, primarul comunei Berca, Petre Emanoil Neagu, preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Constantin Toma, primarul municipiului Buzău, Lucian Romaşcanu, senator şi preşedinte ales al Consiliului Judeţean Buzău, se precizează în comunicat.
Heimo Scheuch (CEO wienerberger) a declarat: "Această investiţie este vitală pentru strategia noastră pe termen lung, reflectând angajamentul nostru de a oferi soluţii inovatoare de înaltă calitate şi de a sprijini tranziţia către un mediu construit mai sustenabil, pentru satisfacţia clienţilor şi beneficiarilor finali. Noile tehnologii implementate la Berca vor îmbunătăţi eficienţa operaţională şi vor reduce amprenta de carbon, demonstrând că sustenabilitatea şi profitabilitatea pot coexista armonios în activităţile noastre."
Albert Şutru, Director de Operaţiuni wienerberger România, a subliniat: "Această investiţie semnificativă în tehnologie de ultimă generaţie va aduce îmbunătăţiri considerabile atât în ceea ce priveşte calitatea produselor, cât şi condiţiile de muncă, bazându-se pe procese de producţie prietenoase cu mediul, dovedind că sustenabilitatea se poate regăsi în fiecare inovaţie a noastră.
Astfel, redeschiderea fabricii de cărămidă din Berca subliniază eforturile wienerberger de a promova soluţii de construcţie sustenabile. Compania îşi propune să transforme această unitate de producţie într-un centru de excelenţă pentru inovaţie şi eficienţă energetică, continuând să adopte tehnologii avansate care minimizează impactul asupra mediului.