Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Ayia Napa Marina - micul Dubai din Cipru

Internaţional /

Ayia Napa Marina - micul Dubai din Cipru

  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Portul de agrement Ayia Napa sau Ayia Napa Marina este cel mai mare proiect privat al Ciprului, care, la începutul investiţiei, avea preconizată o finanţare totală de 250 milioane euro, dar care, din cauza creşterii, după pandemie şi după criza energetică şi războiul din Ucraina, a preţurilor materiilor prime şi materialelor va depăşi valoarea de 367 milioane euro.

    Proiectul a fost realizat de MM Makronisos Marina Ltd şi a fost susţinut din punct de vedere financiar în proporţie de 80% de investitorul miliardar egiptean Naguib Sawiris prin compania Gemini Real Estates Ltd şi în proporţie de 20% de Caramondanis Group din Cipru. Localnicii afirmă că, la finalizarea tuturor construcţiilor, Ayia Napa Marina va fi un mic Dubai pe ţărmul Mării Mediterane.

    Ayia Napa Marina este o locaţie premium destinată oamenilor de afaceri şi proprietarilor de yachturi, cu o infrastructură unică incredibilă combinată elegant cu arhitectura de andocare meticulos proiectată şi facilităţi de ultimă generaţie, menite să ofere siguranţă maximă, confort şi comoditate, chiar şi pentru cei mai pretenţioşi clienţi.

    Ceea ce diferenţiază Ayia Napa Marina de alte obiective similare este acostarea de tip finger pentru iahturi cu lungimi de până la 30 metri, precum şi docurile sale plutitoare, care oferă acces facil în orice condiţii meteorologice. Bazinul portului de agrement are adâncimi de 3,5 până la 6,5 metri pentru a găzdui pescajele adânci ale bărcilor cu pânze şi ale super-yacht-urilor. Digul din apropiere a fost special proiectat pentru a face faţă valurilor de 6-8 metri înălţime pe timp de furtună şi pentru a facilita o acostare sigură şi confortabilă în orice moment. Menţionăm că în spaţiile de acostare de la Ayia Napa Marina pot primi şi iahturi cu lungimea de până la 60 de metri şi chiar până la 80 de metri, dar cu o amenajare prealabilă.

    Complexul rezidenţial este alcătuit din 190 apartamente de lux în două turnuri întortocheate emblematice, 29 vile de lux, portul de agrement ce are o capacitate maximă de 600 ambarcaţiuni, mai multe magazine elegante, restaurante la malul apei şi facilităţi premium pentru stilul de viaţă al rezidenţilor şi vizitatori.

    Toate apartamentele sunt proiectate astfel încât proprietarii sau chiriaşii să aibă vedere la mare şi la portul de agrement. Doi zgârie-nori, care ating fiecare o înălţime de peste 100 de metri, au fost realizaţi contorsionat, prin rotirea construcţiei cu un grad şi jumătate la fiecare etaj următor. Datorită acestei arhitecturi rotative, toate apartamentele din cele două turnuri gemene în formă de T oferă o panoramă uimitoare asupra Mării Mediterane şi a zonei din apropiere.

    Turnul de Est are peste 110 metri înălţime şi face parte dintr-un club exclusivist de 41 de clădiri răsucite din întreaga lume, fiind la realizarea lui singurul turn răsucit din sud-estul Europei. Cele 26 de etaje ale sale găzduiesc 95 de apartamente de lux spaţi­oase, de la reşedinţe cu 1, 2, 3 sau 4 dormitoare, până la apartamentele penthouse de la ultimele două etaje, care au 5 dormitoare şi oferă vedere panoramică de 360 de grade. Fiecare apartament este conceput pentru a se asigura că toate spaţiile de locuit oferă vederi de neegalat asupra zonei înconjurătoare şi a plajelor din apropiere, premiate cu Blue Flag (Steagul Albastru), pentru calitatea excepţională a apei de îmbăiere şi a nisipului de pe plajă. Apartamentele au un design modern şi inteligent în plan deschis, care maximizează fluxul de lumină naturală, iar camerele de zi sunt echipate cu uşi de sticlă pe toată înălţimea care se deschid larg pentru a extinde zona de zi pe veranda acoperită.

    Toate apartamentele au fost construite folosind exclusiv materiale şi specificaţii tehnice de înaltă calitate, luând în considerare cele mai noi standarde în design arhitectural modern pentru a asigura confort, durabilitate şi funcţionalitate. Toate sunt certificate la Clasa A în ceea ce priveşte eficienţa energetică şi oferă tehnologie şi echipamente de ultimă generaţie, contribuind astfel la minimizarea impactului asupra mediului.

    Apa potabilă din cadrul complexului rezidenţial este asigurată de centrala de desalinizare a apei mării, realizată de Caramondanis Group, care s-a specializat în astfel de construcţii.

    Yiannis Antoniou, Sales Manager al Ayia Napa Marina, ne-a declarat: "Prin cumpărarea unui apartament din East Tower, proprietarii nu dobândesc pur şi simplu o reşedinţă, ci ei primesc o experienţă viaţă deplină, din punct de vedere al confortului şi luxului, care include facilităţi şi servicii unice, dezvoltate special pentru a oferi facilitate în utilizare. Preţul pentru un apartament de o cameră cu o suprafaţă de aproape 100 metri pătraţi este cuprins între 800.000 euro la etajele inferioare şi peste 1 milion euro la etajele superioare ale clădirii".

    Turnul de Est este dotat cu un foaierul grandios, ce are un tavan sculptural ondulat de 12 metri înălţime şi un perete cortină exterior din sticlă, cu montanţi din sticlă structurală.

    Dacă în Turnul de Est, toate locaţiile rezidenţiale au fost vândute şi proprietarii se bucură de facilităţile oferite, Turnul de Vest, deşi a fost ridicat, încă se află în proces de realizare a finisărilor interioare şi exterioare, lucrările la el fiind îngreunate din cauza crizelor suprapuse din ultimii patru ani care au mărit valoarea investiţiei finale cu 117 milioa­ne euro.

    Proprietarii şi oaspeţii complexului rezidenţial beneficiază de facilităţi de fitness şi SPA, de echipamente de ultimă generaţie, săli de aburi şi saună, jacuzzi, săli VIP, salon de coafură, salon de maninchiură şi pedichiură, servicii de concierge personalizate dedicate satisfacerii tuturor nevoilor rezidenţilor. La intrarea în cele două turnuri este amplasată o recepţie care funcţionează nonstop, deservită zi şi noapte de personal, care include şi un serviciu de pază, control şi securitate. Mai mult, cele două turnuri au două parcări dedicate, care însumează peste 100 locuri de parcare, cu acces controlat şi securitate 24/7. Turnurile beneficiază de cel mai recent sistem de management al clădirii (BMS), inclusiv CCTV, interfon, alarmă de incendiu, control al temperaturii şi al luminii, dar şi de generatoare electrice de rezervă pentru lifturi şi zonele comune în caz de întrerupere a curentului electric.

    Lângă cele două turnuri se află centrul comercial şi portul de agrement, zonă dotată cu o promenadă pietonală. Magazinele, cafenelele, restaurantele şi activităţile recreative creează o atmosferă plină de viaţă pe malul portului şi o fac inima divertismentului pentru cumpărături, mese şi petrecere a timpului liber. Cafeneaua Coffee Berry, restaurantul Riva Beachouse şi zona Crew Lounge special creată pentru echipajele de ambarcaţiune sunt deja deschise vizitatorilor Ayia Napa Marina, care pot face cumpărături şi în magazinul Alfamega.

    Facilităţile oferite în zona de promenadă includ staţii de confort amplasate convenabil, cu duşuri şi WC, acces la internet, un lounge dedicat pentru echipaje, un club de iahting şi un club pe plajă.

    În apropierea complexului se construiesc şi 24 de vile, din care 12 sunt deja ridicate, preţul unei vile variind între 4,5 milioane euro fără finisaje şi 8-9 milioane euro cu toate finisajele realizate. Vilele ocupă cele mai bune poziţii din întregul complex rezidenţial, fiind realizate pe o peninsulă cu vedere la portul de agrement. Cu ferestre din podea până în tavan care oferă lumină naturală şi vederi uimitoare ale portului de agrement, aceste case rafinate şi elegante combină fără efort locuinţa confortabilă în interior şi în aer liber. Rezidenţii au la dispoziţie vile cu 3, 4 sau 5 dormitoare, cu dane private, spaţii de locuit generoase în plan deschis şi piscine confortabile. Un alt grup de vile va fi construit pe o insulă artificială din centrul portului Ayia Napa Marina.

    Întregul complex rezidenţial este dotat şi cu un centru de evenimente, ce reprezintă cea mai importantă atracţie a proiectului, deoarece designul său unic captivează imediat atenţia şi impresionează toţi vizitatorii. Situată în partea de sud-est a zonei comerciale şi în apropierea apei, clădirea iese în evidenţă de la distanţă. Designul eliptic este o realizare arhitecturală remarcabilă. Privind clădirea, nu poţi să nu fii atras de lamelele curbate din aluminiu, care îmbrăţişează întreaga structură, oferind un design minimalist şi un nivel ridicat de umbrire. Învelişul metalic al clădirii este completat în mod ideal de pereţii cortină din aluminiu special construiţi şi de geamurile largi ataşate acestora.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Legea

    Internaţional