Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Proiectele imobiliare de la Marea Neagră - lux şi facilităţi la standardele înalte

Piaţa Imobiliară /

Proiectele imobiliare de la Marea Neagră - lux şi facilităţi la standardele înalte

  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    În contextul unei pieţe imobiliare dinamice şi în continuă expansiune, litoralul Mării Negre devine o destinaţie tot mai atractivă pentru investiţiile imobiliare. Proiectele recente din Mamaia Nord exemplifică acest trend, oferind locuinţe de lux cu vedere la mare şi numeroase facilităţi menite să atragă atât investitori, cât şi rezidenţi.

    Un dezvoltator important, Building Stefan Resort, de pe litoralul românesc a prezentat, în târgul de profil din această primăvară, trei proiecte majore, dintre care două sunt finalizate şi unul este în curs de execuţie. "Prezentăm trei proiecte: două finalizate şi unul în cursul execuţiei. Avem în cadrul aces­tuia construcţii cu apartamente cu vedere la malul mării, cu vedere frontală la mare, spunem noi, cu una din cele mai bune locaţii din Mamaia Nord. În general ne adresăm oamenilor care vor să inves­tească în Mamaia Nord, pentru rentabilitate", a declarat Claudiu Matei, reprezentantul Building Ştefan Mamaia Nord. Aceste proiecte includ apartamente cu vedere frontală la mare, situate în unele dintre cele mai bune locaţii din Mamaia Nord, şi sunt destinate în special celor care doresc să investească în această zonă, cunoscută pentru potenţialul său de rentabilitate ridicată.

    Obiectivul principal al dezvoltatorului este de a crea comunităţi vibrante şi resorturi cu facilităţi diverse. "Prin proiectele pe care noi le facem ne dorim să dezvoltăm comunităţi, să facem resorturi, să aducem în cadrul proiectelor noastre cât mai multe facilităţi, printre care se numără restaurante, piscină, tot felul de spaţii atractive, astfel încât să oferim confort viitorilor chiriaşi. Avem un proiect dezvoltat denumit Building Stefan Resort - un complex în cadrul căruia se regăsesc plaje private, trei res­taurante, urmând să fie dezvoltat şi al patrulea. Există, de asemenea, şi un skybar cu sushi", a explicat Claudiu Matei. Printre facilităţile oferite se numără restaurante, piscine şi diverse spaţii atractive care să ofere confort viitorilor chiriaşi.

    Proiectele prezentate includ un total impresionant de locuinţe, variind de la 100 la 450 de unităţi pe proiect. În prezent, este în curs de dezvoltare un nou resort care, odată finalizat, va include aproximativ 700 de unităţi locative, toate cu vedere la mare. Prima fază a acestui proiect, care cuprinde 7000 de metri pătraţi, este deja finalizată.

    Locuinţele din aceste proiecte sunt disponibile într-o gamă largă de preţuri, pentru a satisface diverse bugete. Preţurile pornesc de la 39.900 de euro pentru unităţile mai mici şi ajung până la 160.000 de euro pentru apartamentele mai mari şi mai bine echipate. Garsonierele s-au vândut rapid, reflectând interesul crescut al cumpărătorilor.

    Dezvoltatorul a investit sume semnificative în aceste proiecte, deşi evaluarea exactă a investiţiilor este dificilă din cauza fluctuaţiilor pieţei şi a impactului pandemiei. "Valoarea investiţiilor este greu de spus, pentru că în ultimii ani ne-am confruntat cu diferite situaţii şi ne-am dat seama că am avut proiecte începute înainte de pandemie şi le-am finalizat anul trecut. Am suportat o devalorizare de 20-30%, spun specialiştii, dar realitatea este cu totul alta. Valoarea investiţiei îmi este greu să o spun deoarece nu avem o piaţă stabilă. Aproximativ, poate pleca de la 20 de milioane de euro", a precizat reprezentantul com­paniei.

    În afara celor trei proiecte principale, dezvoltatorul are în plan extinderea complexului Promenada şi realizarea unui nou complex rezidenţial pe terenuri achiziţionate recent. "Astăzi avem în desfăşurare trei proiecte, două dintre aces­tea sunt finalizate şi urmează să dezvoltăm anul acesta şi partea a doua de la Promenada Luna. Totodată, mai avem nişte terenuri în care vrem să dezvoltăm un alt complex rezidenţial foarte mare", ne-a explicat Claudiu Matei.

    Recuperarea investiţiilor este planificată să se întâmple înainte de finalizarea proiectelor, dar întârzierile de aproximativ un an sunt inevitabile, din cauza circumstanţelor economice actuale, conform sursei citate.

    Tendinţa actuală pe piaţa imobiliară se îndreaptă către dezvoltarea unităţilor locative cu facilităţi diverse. Oamenii caută din ce în ce mai mult apartamente ce oferă nu doar locuinţe, ci şi o gamă largă de servicii şi facilităţi care să îmbunătăţească nivelul calităţii vieţii. "Trendul în piaţa imobiliară este de a dezvolta unităţi cu facilităţi. Blocurile simple se vor dezvolta, dar oamenii caută mai mult facilităţi," a concluzionat Claudiu Matei.

    Proiectele imobiliare de la Marea Neagră, în special cele din Mamaia Nord, reflectă o schimbare semnificativă în cerinţele şi aşteptările cumpărătorilor. Cu locuinţe de lux, facilităţi diverse şi un accent puternic pe dezvoltarea comunităţilor, aceste proiecte nu doar că ridică standardele locative, dar şi transformă litoralul într-o destinaţie de top pentru investiţii imobiliare.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Legea

    Internaţional