Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Scăderi considerabile pe piaţa materialor de construcţii

Materiale /

Cosmin Răileanu, fondatorul Vindem-ieftin.ro.

Cosmin Răileanu, fondatorul Vindem-ieftin.ro.

  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Pe piaţa materialelor de construcţii, care până acum era în stangnare, se anunţă scăderi considerabile, în acest an, ca urmare a lipsei de cerere din piaţă, ne-a transmis Cosmin Răileanu, fondatorul Vindem-ieftin.ro. Potrivit antreprenorului, preţul cărămizii are o scădere de 6%, fierul înregistrează o scădere de 3-4%, pe segmentul acoperişurilor se simte o ieftinire de 2-3%, în timp ce preţurile pentru gips carton, OSB şi panouri sandvich au crescut cu 5%, 6% şi, respectiv, 4%.

    "În contrast cu anul 2023, când producătorii de materiale de construcţii se angajau în campanii promoţionale active, situaţia s-a schimbat în prezent, devenind tot mai dificil pentru aceştia să menţină preţurile la un nivel competitiv fără să compromită calitatea produselor", apreciază sursa citată, adăugând: "Competitivitatea în piaţă a devenit un adevărat exerciţiu de menţinere a echilibrului. Cu toate acestea, marii producători asigură că există soluţii pentru a face faţă acestei noi realităţi. Piaţa materialelor de constrcutii este dimanică, iar asta implică multe provocări".

    Furnizorii caută în mod frecvent soluţii ca să ofere materiale de construcţii fără a face rabat de la calitate, mai ales în contextual inflaţiei crescute la nivel mondial, ne-a mai spus Cosmin Răileanu. Potrivit acestuia, companiile de construcţii vor să îşi optimizeze costurile şi încearcă să îşi negocieze plata cash pentru materiale, tocmai pentru un cost mai bun astfel că marjele să rămână pozitive.

    În acelaşi timp, cererea de produse premium pentru eficientizări energetice creşte, astfel încât tot mai multe construcţii vor îndeplini normele nZEB. În ultima perioadă, numărul de proiecte B2B în mediul antreprenorial pentru noi linii de business, spaţii de producţie, depozitare etc. a crescut, conform fondatorului Vindem-ieftin.ro.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Legea

    Internaţional