Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

SNS Insider: Piaţa materialelor de etanşare pentru construcţii, susţinută de cererea de locuinţe şi infrastructură

Materiale /

SNS Insider: Piaţa materialelor de etanşare pentru construcţii, susţinută de cererea de locuinţe şi infrastructură

  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Domeniul este estimat să atingă 14,28 miliarde de dolari în 2030

    Piaţa materialelor de etanşare a construcţiilor este pregătită pentru o expansiune substanţială, prognozele indicând un avans de la 9,09 miliarde de dolari în 2022 la 14,28 miliarde de dolari în 2030, marcând o rată de creştere anuală compusă (CAGR) de 5,8%, conform unui raport SNS Insider preluat de bnnbreaking.com. Această creştere este alimentată în principal de cererea crescută din sectoarele rezidenţiale şi comerciale, alături de dezvoltările semnificative ale infrastructurii la nivel global.

    Raportul subliniază că expansiunea pieţei analizate este strâns legată de creşterea industriei construcţiilor, stimulată de urbanizare şi de nevoia de practici de construcţie durabile. Inovaţiile în tehnologia de etanşare, în special dezvoltarea de produse ecologice şi cu un conţinut scăzut de COV (compuşi organici volatili), răspund atât presiunilor de reglementare, cât şi cererii pieţei pentru materiale de construcţie mai ecologice.

    SNS Insider menţionează că materialele sigilante pentru construcţii sunt parte integrantă a tehnicilor moderne de construcţie, oferind beneficii esenţiale, precum rezistenţa la praf, sunet, căldură şi lichide. Rolul lor în hidroizolaţie le face indispensabile atât în construcţiile comerciale, cât şi în cele rezidenţiale.

    Provocări pe piaţa materialelor de etanşare

    În ciuda perspectivelor optimiste de creştere, piaţa materialelor de etanşare pentru construcţii se confruntă cu provocări, în special constrângeri de reglementare legate de emisiile de COV. Aceste reglementări evidenţiază nevoia de inovare şi adaptare continuă din partea producătorilor. Totuşi, provocările menţionate prezintă, de asemenea, oportunităţi, în special în dezvoltarea de materiale de etanşare bio, care oferă beneficii de mediu şi respectă standardele de reglementare. Trecerea către practici de construcţii durabile la nivel global amplifică şi mai mult cererea pentru astfel de produse, deschizând noi căi pentru jucătorii de pe piaţă, conform sursei citate.

    Creşteri importante în regiunea Asia-Pacific

    Regiunea Asia-Pacific apare ca o piaţă cu o creştere semnificativă, determinată de extinderea construcţiilor în economiile emergente. Dominaţia acestei regiuni pe piaţa de profil este atribuită preţurilor competitive şi cererii mari, ceea ce o face atât un centru de producţie, cât şi unul de consum pentru materialele de etanşare a construcţiilor. În acelaşi timp, producătorii din America de Nord şi Europa se străduiesc să concureze punând accent pe inovaţia şi durabilitatea produselor. Jucătorii cheie din industrie, inclusiv Bostik, Sika şi H.B. Fuller, îşi extind portofoliile de produse şi acoperirea geografică prin achiziţii strategice şi creşteri de capacitate, cu scopul de a acoperi cererea globală în creştere.

    Piaţa materialelor de etanşare pentru construcţii se află într-un punct crucial, sustenabilitatea, inovaţia şi conformitatea cu reglementările modelând traiectoria sa viitoare, notează analiza citată. Pe măsură ce industria avansează, companiile care activeză în domeniu trebuie să navigheze în mod abil în această dinamică, valorificând oportunităţile în construcţia ecologică şi dezvoltarea produselor ecologice pentru a susţine creşterea şi competitivitatea.

    Principalii jucători de pe piaţa materialelor de etanşare a construcţiilor sunt, conform raportului citat: Bostik (Franţa), Sika (Elveţia), H.B. Fuller (SUA), Henkel (Germania), BASF (Germania), Dow (SUA), Wacker Chemie AG (Germania), General Electric (SUA), ITW (SUA), Soudal (Belgia), Konishi (Japonia), DAP Products (SUA), Pidilit (India), KCC (Coreea de Sud), Yokohama Rubber (Japonia), Franklin (SUA), Selena (Polonia).

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Legea

    Internaţional