Modernizarea sistemului de securitate existent şi migrarea către soluţii smart reprezintă unul din primii paşi pentru a asigura rapid şi simplu protecţia casei şi a familiei, se arată într-un comunicat al ASSA ABLOY, remis redacţiei. Aproape 70% dintre românii care au optat pentru sisteme de securitate inteligentă afirmă că le vor recomanda cu încredere, iar circa 60% dintre utilizatori au folosit o soluţie care permite gestionarea tuturor dispozitivelor inteligente ale locuinţei printr-o aplicaţie unică, potrivit unui studiu realizat de ASSA ABLOY Opening Solutions România transmite sursa.
Potrivit comunicatului, "În societatea digitalizată de astăzi, tot mai multe familii aleg să investească într-un sistem de securitate smart pentru a beneficia de un nivel modern şi eficient de protecţie. Din rândul clienţilor români care au adoptat aceste soluţii inteligente, 68% afirmă că le-ar recomanda cu încredere altora, în timp ce doar 6% sunt sceptici cu privire la beneficiile acestei achiziţii. Pe de altă parte, 59% dintre utilizatori au apelat la o variantă care combină componentele inteligente ale locuinţei într-o singură aplicaţie", a declarat Florin Tihulcă, Director, Head of Romania, ASSA ABLOY Opening Solutions România.
Analiza realizată de filiala locală a grupului suedez ASSA ABLOY mai arată că 62% dintre românii care au optat pentru o soluţie de securitate inteligentă a locuinţei se declară foarte mulţumiţi de achiziţie, iar 19% spun că se simt mai în siguranţă, transmite compania.
Totodată, 14% dintre clienţi consideră că aceste soluţii sunt uşor de utilizat, în timp ce 11% spun că acestea le-au îmbunătăţit semnificativ viaţa, arată datele comunicatului.
Aproape jumătate dintre clienţi vor monitorizare video
Următorii paşi în creşterea gradului de securitate al locuinţei presupun achiziţia unor diverse categorii de produse şi sisteme, pornind de la monitorizare video până la controlul accesului fără chei, menţionează sursa.
Potrivit companiei, "Dintre cei care au cumpărat o soluţie inteligentă, 45% au investit în monitorizare vizuală şi verificare video, 37% în comunicarea de la distanţă pentru uşa de la intrare, iar 35% în automatizarea locuinţei. Mulţi au investit, de asemenea, în deschiderea de la distanţă a garajului sau a porţii prin intermediul telefonului mobil, sisteme de alarmă şi de siguranţă împotriva incendiilor sau controlul accesului fără cheie", a adăugat reprezentantul companiei.
În schimb, cei care rămân reticenţi faţă de funcţiile de securitate inteligentă a locuinţei invocă în principal preţul. Astfel, 31% dintre aceştia consideră că aceste produse sunt prea scumpe, iar 18% sunt mulţumiţi de soluţia lor actuală şi nu văd argumentele în favoarea unei schimbări. De asemenea, 14% afirmă că nici măcar nu au analizat oportunitatea unei astfel de achiziţii sau că nu au încredere în aceste produse, în vreme ce 7% le consideră prea complicate şi 5% spun că nu au primit suficiente informaţii despre aceste soluţii, informează sursa citată.