Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Cea mai importantă conferinţă din România despre digitalizare şi inovare în construcţii - INNOCONSTRUCT 2024 -

R.S. Ştirile Zilei /

Cea mai importantă conferinţă din România despre digitalizare şi inovare în construcţii - INNOCONSTRUCT 2024 -

Clusterul Technology Enabled Construction - TEC vă invită în perioada 29-30 mai la noul centru de conferinţe al UTCB, la cea mai importantă conferinţă internaţională organizată în România privind inovarea şi digitalizarea în construcţii, INNOCONSTRUCT, aflată la cea de-a patra ediţie. Această ediţie este organizată cu sprijinul Construcţii Erbaşu SA şi Leviatan Group, conform unui comunicat transmis redacţiei.

In acest an este invitat în deschiderea evenimentului domnul Prim Ministru Marcel Ciolacu, alături de preşedintele clusterului, domnul Cristian Erbaşu şi de rectorul UTCB, domnul prof. dr. ing. Radu Văcăreanu.

De asemenea, în cadrul panelurilor şi al meselor rotunde, alături de lideri de companii şi de asociaţii profesionale sau parteneri sociali, vor participa şi reprezentanţi ai mai multor instituţii din administraţia centrală şi regională, cum ar fi: Florin Spătaru, Consilier de Stat Cancelaria Prim Ministrului, Anca Ginavar, Director în cadrul MDLPA, Tania Grigore, Director în cadrul MMSS, Nicoale Toderaş, Consilier Superior MIPE, Dumitru Nancu, Director General FNGCIMM, Dan Nicula, Director General ADRBI, Liviu Muşat, Director General ADR Sud Muntenia şi alţi reprezentanţi ai Guvernului, potrivit comunicatului.

"Cu o contributie de 8% din PIB, sectorul constructiilor trebuie să fie o prioritate pentru orice guvern, aşa cum noi, cei din industrie, trebuie să fim conştienţi că avem o responsabilitate uriaşă, cu atât mai mult cu cât în această decadă se urmăreşte, la nivel european, tranziţia către construcţii verzi şi transformarea digitală în toate sectoarele. Clusterul TEC vine să sprijine atât industria, cât şi guvernul, în atingerea acestor obiective. Iar conferinţa INNOCONSTRUCT este forumul principal în care semnalăm, anual, priorităţile sub aceste aspecte." Cristian Erbaşu, Preşedinte Cluster TEC.

"Digitalizarea şi inovarea sunt cuvintele cheie, ca de obicei, iar majoritatea discuţiilor vor lua în considerare aceste subiecte principale. Un al treilea subiect care este de maximă importanţă este resursa umană şi toate provocările care sunt legate de calificări, upscaling, reducerea migraţiei, integrarea imigranţilor din diferite culturi, creşterea motivaţiei, integrarea noilor tehnologii şi reducerea reticenţei faţă de adopţie. Nu în ultimul rând, rămânem la fel de interesaţi de eficienţa energetică şi de economia circulară." Rodica Lupu, Director Cluster TEC, se menţionează în comunicat.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional