Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Construction21 Primul târg virtual din Europa dedicat clădirilor verzi

F.A. Ştirile Zilei /

Primul târg virtual din Europa dedicat clădirilor verzi
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Ioana Diaconu, Communication Specialist, ROGBC Româ

    Construction21 este o platformă online de colaborare, dezvoltată la nivel european, adresată profesioniştilor activi în domeniul construcţiilor sustenabile, un spaţiu virtual unde utilizatorii sunt invitaţi să facă schimb de informaţii, unde pot primi feedback, dezvoltă o reţea proprie sau se pot implica în comunităţi tematice. Conţinutul este creat de utilizatori, fiind moderat de experţi recunoscuţi în domeniu.

    În continuarea ideii de comunitate online, Construction21 iniţiază un târg virtual dedicat pieţei construcţiilor sustenabile din toată Europa. Astfel, Construction21EXPO.eu îşi propune să aducă laolaltă, într-o manieră eficientă, profesionişti ai clădirilor verzi, furnizori de soluţii şi mulţi alţi actori importanţi într-un târg de două zile,făcând economie de timp, de bani şi reducând emisiile de carbon asociate cu întâlnirile faţă în faţă. În ceea ce priveşte emisiile de carbon rezultate din cerinţele de IT ale unui eveniment virtual la scară mare, acestea vor fi compensate printr-o contribuţie simbolică a fiecărui expozant, pentru a asigura implementarea unui eveniment în totalitate sustenabil.

    Un târg al industriei construcţiilor verzi, Construction21EXPO.eu urmăreşte să creeze legături interdisciplinare, deschizând un dialog între specialişti, asemănător procesului de design integrat. Astfel, arhitecţi, ingineri, designeri, manageri de proiect, constructori generali, producători, investitori, administraţie locală şi media specializată vor avea un spaţiu de întâlnire ca punct de pornire pentru o industrie a construcţiilor mai verde şi mai performantă.

    Misiunea proiectului este aceea de a centraliza soluţiile sustenabile în domeniu şi de a le canaliza în locurile unde sunt proiecte de clădiri sustenabile, oferind ocazia unei cooperări pan-europene pentru performanţă în construcţii verzi. Târgul se adresează companiilor şi organizaţiilor care ţintesc spre performanţă, care vin cu soluţii inovatoare pentru dezvoltarea unui proiect de vârf ( în linie cu standardele Living Building Challenge, Leed Platinum, BREEAM Outstanding şi alte certificări echivalente).

    Companiile vor putea sa ajungă la profesionişti în construcţii verzi din toată Europa cu o investiţie minimă. Participarea la târgul virtual, atât ca expozant, cât şi ca vizitator, va fi foarte accesibilă datorită reducerii costurilor de transport şi cazare asociate unui târg internaţional.Vor putea să adune informaţie şi studii de piaţă de calitate privind vizitatorii expoziţiei, din pieţe existente şi în curs de dezvoltare. Companiile vor avea acces în timp real la statistici privind numărul de vizitatori la stand sau conectaţi la chat, de click-uri pe broşuri, produse, video şi afişe, la numărul de cărţi de vizită trimise şi acceptate precum şi la datele de contact de pe fiecare carte de vizită.

    Având o interfaţă simplă, programul online va putea fi manevrat fără dificultăţi, oferind multiple variante de interacţiune, camere de chat, conversaţii de grup, seminarii, legături directe prin Skype. Astfel, fiecare participant va controla nivelul de vizibilitate, schimbul de date şi nivelul de deschidere. Amenajarea standului poate fi personalizată în mare măsură, cu spaţii dedicate bannere-lor şi afişelor, reclamelor video şi materialelor promoţionale. Standurile vor fi de mărimi diferite, în funcţie de nivelul pe care îl alege fiecare expozant - Silver, Gold sau Platinum.

    Mediul virtual este dotat cu o sală de conferinţe, unde vor fi invitaţi ca speakeri profesionişti şi formatori de opinie din domeniul construcţiilor verzi. Reprezentanţi ai Green Building Councils din Europa, ai International Living Future Institute şi ai altor organizaţii specializate vor ţine seminare online.

    Evenimentul va avea loc pe 18-19 Februarie 2014, de la 8.30 am la 7.30 pm Central European Time - un orar calculat pentru a optimiza participarea din orice punct de pe glob. Expozanţii care se înregistrează până în data de 15 noiembrie 2013 beneficiează de o reducere de 25%, după această dată plătindu-se preţul întreg al unui stand, care poate fi achiziţionat până în data de 17 ianuarie 2014. Organizatorii estimează un număr de 500 de standuri, expuse unui flux de aproximativ 20.000 de participanţi.

    Având ca parteneri principali Romania Green Building Council, Construction21, Living Future Institute şi Build Green Central Eastern Europe, târgul se adresează întregii Europe, având o echipă internaţională ce coordonează înscrierile şi oferă asistenţă pentru fiecare companie.

    Mai multe informaţii despre târg, tutoriale şi update-uri puteţi găsi pe site-ul evenimentului - Construction21EXPO.eu şi pe paginile de social media aferente.

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Legea

    Internaţional