Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

EVOLOR, următorul capitol: Producătorul de lacuri şi vopseluri inaugurează noua fabrică pe platforma industrială Oltchim, CA în creştere cu 50% în ultimii 2 ani

R.S. Ştirile Zilei /

EVOLOR, următorul capitol: Producătorul de lacuri şi vopseluri inaugurează noua fabrică pe platforma industrială Oltchim, CA în creştere cu 50% în ultimii 2 ani

EVOLOR, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de producţie de lacuri şi vopseluri, inaugurează o nouă fabrică performantă, la standardele de tehnologie ale viitorului, pe platforma industrială Oltchim Râmnicu Vâlcea. Noua facilitate, amplasată pe locaţia fostei fabrici Chempro, achiziţionată anul trecut de companie, este rezultatul unui amplu proces de modernizare şi tehnologizare. Cu o cifră de afaceri de 96,2 mil. RON în 2023, EVOLOR marchează un nou capitol de dezvoltare, ce vizează creşterea competititivităţii produselor, prin noi investiţii planificate pentru perioada următoare.

Inaugurarea noii unitaţi dă startul următorului capitol în dezvoltarea accelerată a companiei şi în revitalizarea unei zone industriale reprezentative pentru România. Fabrica de tencuieli decorative de pe platforma Oltchim este aşteptat să genereze, în primul an complet de activitate, o producţie de cca. 10.000 tone de tencuieli decorative, tencuieli mozaicate şi grunduri pentru tencuieli.

Noua facilitate de producţie are o suprafaţă de 3.776 mp şi include capacităţi operaţionale performante şi robotizate, un nou laborator de cercetare-dezvoltare, echipamente cu tehnologie de ultimă generaţie şi spaţii logistice şi administrative.

Linii robotizate, deja în funcţiune, în valoare de peste jumătate de milion de EUR, facilitează ambalarea în siguranţă şi în condiţii moderne a produselor pentru transporturi pe distanţe lungi şi reduc posibilitatea deteriorării acestora pe lanţul de distribuţie. Totodată, noua unitate va spori cu 15% capacitatea de producţie a tencuielilor decorative, crescând cu 50% capacitatea de stocare pulberi vrac, ceea ce va conduce la reducerea semnificativă a cantităţii deşeurilor de hârtie.

"Deschidem azi un nou capitol în dezvoltarea EVOLOR, o poveste de succes 100% românească. Adăugăm, astfel, celor peste 30 de ani de expertiză şi perfomanţă în industria lacurilor şi vopselurilor, tehnologia, capacităţile de inovaţie, know-how-ul şi investiţiile necesare pentru a accelera transformarea EVOLOR într-un jucător redutabil pe piaţa europeană a materialelor de construcţii", declară Bogdan Pîrvu, CEO Evolor.

Ce urmează pentru EVOLOR

Tot pe platforma Oltchim, compania vizează, în următorii ani, dezvoltarea unei noi secţii de producţie de vopsele lavabile, o secţie de producţie de lacuri şi emailuri ecologice şi un centru logistic de distribuţie a produselor finite, pentru a-şi extinde arealul de distribuţie, atât pe piaţa internă, cât şi pe pieţele de export.

În acest scop, EVOLOR a achiziţionat 6 terenuri în suprafaţă totală de 13.518 mp, în plus faţă de investiţia iniţială în hală şi terenul aferent de 12.321 mp. În prezent, suprafaţa totală destinată dezvoltării operaţiunilor este de 25.839 mp.

"Reindustrializarea României, misiunea noastră strategică la ROCA Industry, înseamnă paşi şi acţiuni concrete, care presupun investiţii, echipe cu viziune şi capacitate de implementare şi valoare reală adăugată produselor Made in România. Inaugurarea fabricii EVOLOR de pe platforma Oltchim, o investiţie strategică a holdingului, arată concret că reindustrializarea a început deja şi ne bucurăm să fim promotori ai acestui proces. Continuăm să credem că România are toate şansele să exporte campioni industriali competitivi în Europa şi să ne îndeplinim promisiunile asumate", declară Ionuţ Bindea, CEO ROCA Industry.

EVOLOR este unul dintre cei mai mari jucători din Vâlcea, după cifra de afaceri şi un angajator stabil - numărul mediu de angajaţi a crescut constant, în 2024 atingând cifra de 168 angajaţi, în creştere cu 23% faţă de anul precedent. EVOLOR a înregistrat o creştere a businessului de peste 50% în ultimii 2 ani, de la intrarea în portofoliul ROCA Industry, ajungând la o cifră de afaceri de 96,2 mil. RON la nivelul anului 2023, de la 64,3 mil. RON în 2021. Spre comparaţie, în urmă cu 10 ani, EVOLOR înregistra un volum de business de 27,8 mil. RON, ceea ce subliniază potenţialul de dezvoltare al companiei.

În prima jumătate a anului 2024, într-un context de piaţă dificil pentru industria materialelor de construcţii, EVOLOR a înregistrat o cifră de afaceri de 53,7 milioane RON, marcând din nou o creştere, în valoare de 8,3% faţă de aceeaşi perioadă din 2023.

Din 2023, EVOLOR a demarat operaţiunile de export pe pieţele din Israel şi Republica Moldova. În timp ce relaţiile comerciale cu Israel au fost oprite deocamdată ca urmare a contextului politic, din acest an noi exporturi au fost realizate şi în Marea Britanie. Unul dintre obiectivele strategice ale companiei în 2025 este creşterea volumelor de export pe toate pieţele externe în care este deja activă şi deschiderea de noi canale de export.

Pe piaţa internă, Evolor are parteneriate strategice de distribuţie la nivel naţional în reţelele de magazine de tip DIY (Dedeman, Leroy Merlin, Brico Depot), precum şi prin distribuitori locali, în peste 1.300 de magazine tradiţionale.

EVOLOR deţine un portofoliu diversificat de produse, cu prezenţă în toate segmentele de piaţă (economic, medium şi premium), prin cele doua branduri principale comercializate, Sticky şi Coral, şi oferind un raport optim calitate/preţ. Produsele companiei includ: vopseluri lavabile de interior şi exterior, tencuieli decorative, emailuri, lacuri, grunduri, diluanţi, produse complementare, pigmenţi superconcentraţi. Recent, EVOLOR a lansat o serie de produse cu un grad înalt de tehnologie înglobată: tencuieli decorative incombustibile, vopsele lavabile pentru împrospătarea faţadelor, care împiedică formarea algelor şi a mucegaiurilor, dar şi vopsele lavabile, emailuri şi vopsele decorative destinate camerelor copiilor.

Compania traversează un proces transformaţional ce are ca efect dezvoltarea sa accelerată, proces demarat încă de la finalul anului 2021, odată cu intrarea în portofoliul ROCA Industry. Acesta include redefinirea strategiilor comerciale, eficientizarea operaţiunilor şi infuzii strategice de capital şi know-how, pentru repoziţionarea jucătorului într-un partener de business competitiv pe pieţele externe.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional