Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

INS: Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut în primele şase luni, ca serie brută, cu 2,5%

S.B. Ştirile Zilei /

INS: Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut în primele şase luni, ca serie brută, cu 2,5%

Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut, în primele şase luni, faţă de perioada similară din 2023, ca serie brută, cu 2,5%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 2,2%, arată datele Institutului Naţional de Statistică, informează news.ro.

"Volumul lucrărilor de construcţii, ca serie brută, a scăzut, pe total, cu 2,5%, scădere înregistrată la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (-4,7%), lucrările de construcţii noi (-2,1%) şi la lucrările de reparaţii capitale (-0,6%). Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile rezidenţiale (-22,2%) şi la clădirile nerezidenţiale (-2%). Construcţiile inginereşti au crescut cu 7,6%", arată datele INS.

Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 2,2%.

Lucrările de construcţii noi şi lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au scăzut cu 3,1%, respectiv cu 1,3%.

Lucrările de reparaţii capitale au crescut cu 2,8%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile rezidenţiale (-21,8%).

Construcţiile inginereşti şi clădirile nerezidenţiale au crescut cu 9,4%, respectiv cu 0,2%.

Iunie 2024 comparativ cu mai 2024

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut, ca serie brută, cu 8,8%, creştere evidenţiată la lucrările de reparaţii capitale (+24,4%) şi la lucrările de construcţii noi (+10,1%). Lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au scăzut cu 1,7%.

Pe obiecte de construcţii, au avut loc creşteri la lucrările de construcţii inginereşti (+16,6%) şi la clădirile nerezidenţiale (+9,9%).

Clădirile rezidenţiale au scăzut cu 12,8%.

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 2,6%, creştere înregistrată la lucrările de reparaţii capitale (+13,5%) şi la lucrările de construcţii noi (+4,3%).

Lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au scăzut cu 10,2%. Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la construcţiile inginereşti (+2,4%) şi la clădirile nerezidenţiale (+1,6%). Clădirile rezidenţiale au scăzut cu 14,2%.

Iunie 2024 comparativ cu iunie 2023

Volumul lucrărilor de construcţii, ca serie brută, a scăzut, pe total, cu 6%. Pe elemente de structură, scăderi s-au înregistrat la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (-23,7%) şi la lucrările de reparaţii capitale (-7,6%). Lucrările de construcţii noi au crescut cu 1,7%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile rezidenţiale (-22,9%) şi la clădirile nerezidenţiale (-9,7%).

Construcţiile inginereşti au crescut cu 2,6%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut, pe total, cu 0,4%.

Pe elemente de structură, scăderi au avut loc la lucrările de reparaţii curente (-21,5%) şi la lucrările de reparaţii capitale (-4%). Lucrările de construcţii noi au crescut cu 7,9%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la construcţiile inginereşti (+5,8%).

Clădirile rezidenţiale şi clădirile nerezidenţiale au scăzut cu 19,4%, respectiv cu 6,5%.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional