Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Vertiv adaugă o nouă unitate de răcire cu expansiune directă pentru a permite reducerea amprentei de carbon

S.B. Ştirile Zilei /

Vertiv adaugă o nouă unitate de răcire cu expansiune directă pentru a permite reducerea amprentei de carbon

Vertiv, furnizor global de infrastructură digitală critică şi soluţii de continuitate, a prezentat astăzi noile unităţi de perimetru de expansiune directă Vertiv Liebert PDX-PAM, foarte eficiente, cu potenţial scăzut de încălzire globală (GWP) şi agent frigorific R513A neinflamabil.

Disponibil acum în Europa, Orientul Mijlociu şi Africa (EMEA), sistemul este proiectat să funcţioneze cu un agent frigorific ecologic (în comparaţie cu agenţii frigorifici vechi) pentru a permite creşterea eficienţei, fiabilităţii şi flexibilităţii maxime de instalare.

Liebert® PDX-PAM permite operatorilor de centre de date să respecte Regulamentul UE F-Gas 2024/573 şi îi susţine în atingerea obiectivelor stringente de sustenabilitate. Agentul frigorific neinflamabil R513A asigură o reducere GWP de până la 70% în comparaţie cu varianta R410A tradiţională, fără a compromite siguranţa sau fiabilitatea. Nu sunt necesare dispozitive de siguranţă suplimentare, aşa cum este cazul unităţilor care utilizează agenţi frigorifici inflamabili, permiţând costuri reduse de instalare şi CAPEX.

"Într-o epocă în care eficienţa şi fiabilitatea sunt esenţiale, recunoaştem nevoia urgentă de alternative ecologice pentru a rămâne înaintea cerinţelor de reglementare şi pentru a oferi clienţilor noştri inovaţii de ultimă generaţie", a declarat Karsten Winther, preşedintele Vertiv în Europa, Orientul Mijlociu şi Africa. "Cu această nouă soluţie, nu răspundem doar obiectivelor actuale de sustenabilitate ale clienţilor noştri, ci, în mod activ, inovăm şi avansăm în viitorul tehnologiei de răcire, stabilind totodată noi culmi ale eficienţei şi fiabilităţii."

Liebert PDX-PAM este disponibil de la 10 kW la 80 kW cu o gamă largă de configuraţii de flux de aer, opţiuni şi accesorii, făcând unitatea uşor adaptabilă la diverse nevoi de instalare, de la centre de date mici până la medii, inclusiv aplicaţii de edge computig, UPS şi camere de baterii. În combinaţie cu unităţile Liebert PDX-PAM, este disponibilă o gamă largă de soluţii de răcire pentru gestionarea evacuării căldurii în exterior, în funcţie de configuraţia specifică a sistemului.

Vertiv este lider în inovare şi ridică pragul tehnologic cu Liebert® PDX-PAM, o soluţie de agent frigorific R513A neinflamabil şi cu GWP scăzut, cu compresoare cu motoare fără perii acţionate de invertor, design cu bobine în etape cu un filtru inovator, în curs de brevetare, supape de expansiune electronice şi ventilatoare cu comutaţie electronică (EC) de ultimă generaţie, toate incluse ca caracteristici standard. Controlerul integrat Vertiv Liebert® iCOM permite sincronizarea perfectă a acestor componente, permiţând modularea completă a performanţei. În acest mod, unitatea Liebert® PDX-PAM se poate adapta la condiţiile de funcţionare în schimbare şi la sarcina termică în mod eficient şi fiabil. Capacitatea completă de modulare continuă reduce semnificativ consumul anual de energie, rezultând o soluţie mai rentabilă, datorită eficienţei sporite la sarcină parţială şi monitorizării precise a funcţionării maşinii, facilitând urmărirea performanţei şi întreţinerea la timp şi mai eficientă, creând astfel oportunităţi pentru acţiuni de întreţinere predictivă.

"Introducerea agenţilor frigorifici cu GWP scăzut pentru sistemele de expansiune directă marchează un progres semnificativ în tehnologia sustenabilă de răcire cu aer", a declarat Lucas Beran, director de cercetare la Dell'Oro Group. "Prin utilizarea agenţilor frigorifici cu GWP scăzut şi neinflamabili, Vertiv respectă cerinţele Regulamentului UE privind gazele fluorate şi îşi propune să reducă amprenta de carbon fără a compromite siguranţa sau eficienţa. Această inovaţie este semnificativă pentru operatorii de centre de date care îşi doresc să-şi atingă obiectivele de sustenabilitate, menţinând în acelaşi timp standarde operaţionale înalte."

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional