Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Casă cu parter, etaj şi pod mansardabil, în regiune de deal

F.A. Proiecte /

Casă cu parter, etaj şi pod mansardabil, în regiune de deal
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Locuinţa prezentată a fost gândită pentru a fi ampla-sată pe un teren generos ca suprafaţă, compus în ma-re parte dintr-o livadă de pomi fructiferi, amplasat în vecinătatea oraşului Reghin. Volumul îşi propune să îmbine simplitatea modernismului cu imagini şi ma-ter-iale tradiţionale.

    Funcţiuni

    Parterul este generat de intrarea monumentală, ca de palat italian, care conduce spre volumul din sticlă al scării (9,20 mp), amplasată într-un hol generos (10,20 mp, windfang 3,80 mp). În partea stângă a scării se creează un grup sanitar (4,80 mp) şi un spaţiu de depozitare (5,70 mp).

    Intrarea este echilibrată de orientarea puternică a livingului (45 mp, incluzând locul de luat masa) spre spaţiul generos al terasei (circa 60 mp) şi spre eventuala piscină (opţională). Locul de luat masa este în legătură cu o bucătărie de 12 mp.

    La etaj se ajunge într-un hol de 8,40 mp, din care se pătrunde în dormitorul matrimonial (13 mp), dotat cu dressing (5,70 mp) şi baie proprie (4,80 mp) şi în trei alte dormitoare (16,20 mp, 15,25 mp, 15, 40 mp), gândite pentru a fi ocupate de doi copii şi, eventual, o bonă sau oaspeţi.

    Acestea sunt deservite de o baie (3,50 mp) şi un hol dotat cu spaţii de depozitare (9,70 mp).

    Amenajarea podului mansardabil face obiectul unei faze ulterioare a proiectului, în funcţie de necesităţile specifice clientului.

    Un interior monumental, generat cu mijloace simple, în limitele unor suprafeţe rezonabile.

    Structura de rezistenţă

    Structura de rezistenţă este în sistem mixt: cadre şi diafragme de beton armat. Pereţii exteriori pot fi din cărămidă simplă sau cărămidă eficientă (25 cm grosime) cu termoizolaţie din polistiren expandat de 5 cm grosime. Pilele de beton din zona terasei sunt placate cu lemn.

    Pereţii interiori care închid structura de rezistenţă sunt din cărămidă de 25 cm grosime, iar cei de compartimentare sunt din gips-carton pe schelet metalic.

    Finisaje interioare

    La parter, pardoseala din windfang, hol, living este din piatră naturală (travertin) continuându-se vizual cu pardoseala, tot de piatră, a terasei. În spaţiile anexe (bucătărie, grup sanitar, debara) pardoseala este din gresie porţelanată. La etaj, în spaţiile de circulaţie (holuri) şi băi pardoseala este din gresie. În dormitoare şi dressing este din parchet.

    Finisajele la pereţi şi tavane sunt din plăci plane de gips-carton cu vopsitorii lavabile.

    Băile şi bucătăria sunt placate cu faianţă până la înălţimea de 2,10 m. Uşile sunt din lemn.

    Finisaje exterioare

    Pereţii sunt finisaţi cu tencuială simplă, de culoare albă. Intervin elemente precum: balustrade din lame şi panouri metalice, jaluzele exterioare pentru protecţie solară.

    Terasa parterului este placată cu piatră naturală aptă pentru folosire la exterior şi antiderapantă, iar bal-coanele de la etaj cu gresie de exterior antiderapantă. Tâmplăria ferestrelor este din PVC cu geam termoizolant.

    Date tehnice

    Suprafaţa construită 114,77 mp

    Suprafaţa utilă (parter +1 etaj) 205,55 mp

    Suprafaţa desfăşurată 248,04 mp

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Legea

    Internaţional