Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Casă cu un dormitor la parter şi două la etaj

F.A. Proiecte /

Casă cu un dormitor la parter şi două la etaj
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Suprafaţa construită la sol 114,29 mp

    Suprafaţa desfăşurată totală212,61 mp

    Suprafaţa desfăşurată fără terasă şi balcoane183,69 mp

    Suprafaţă terase şi balcoane28,92 mp

    Suprafaţă utilă133,74 mp

    Funcţiuni

    Locuinţa prezentată are regimul de înălţime parter plus etaj mansardat fiind construită într-o zonă rurală de munte, cu acces la reţeaua de electricitate şi de gaze naturale, dar fără acces la apă curentă şi la canalizare.

    Intrarea se face de pe terasă într-un hol din care se dis-tribuie funcţiunile: camera de zi, cu ieşire pe te-ra-să, bucătăria, de asemenea, cu acces la o terasă, un dormitor, baia, precum şi spaţii destinate depozitării şi adăpostirii centralei termice.

    La etaj se află două dormitoare, ambele beneficiind de baie proprie, dressing şi ieşire pe balcon indi-vidual. Tot la etaj se mai găseşte şi o debara de peste 3 mp.

    Sistemul constructiv

    Sistemul de fundare este de tip fundaţie continuă din beton simplu şi cuzineţi de beton armat. Struc-tura de rezistenţă este formată din pereţi din zidărie de cărămidă cu grosimea de 30 cm, stâlpi, centuri, grinzi şi planşeu peste parter din beton armat. Com-partimentările interioare sunt din cărămidă. Aco-perişul este realizat pe şarpantă din lemn, cu înve-li-toare din tablă, planşeul din lemn peste etajul mansardat fiind izolat cu vată minerală, protejată cu plăci din gips carton.

    Termoizolarea locuinţei este realizată la pereţii ex-teriori cu polistiren expandat de faţadă în grosime de 5 cm, iar placa de la parter cu polistiren extrudat în grosime tot de 5 cm. Hidroizolarea fundaţiei este realizată clasic cu bitum şi carton bitumat. Tâmplăria exterioară este din PVC cu geamuri termopan iar cea interioară din lemn.

    Finisaje interioare

    Pereţii şi tavanele, acolo unde nu sunt plăci de gips carton, sunt tencuite, gletuite şi zugrăvite cu vopsea vinilică albă (si plăcile din gips carton se vopsesc tot cu vopsea vinilică albă). În bucătărie şi în grupurile sanitare s-a prevăzut placarea cu plăci din faianţă până la înălţimea de 2,20 m.

    Pardoselile sunt din parchet laminat cu excepţia bucătăriei şi a grupurilor sanitare unde au fost pre-vă-zute placări cu plăci din gresie glazurată.

    Finisaje exterioare

    Au fost prevăzute tencuieli structurate şi placări cu piatră naturală. Terasa şi balcoanele sunt placate cu plăci de gresie rezistente la îngheţ şi antiderapante.

    Instalaţiile aferente construcţiei

    Alimentarea cu apă se realizează printr-un puţ de mare adâncime (peste 30.00 m) şi instalaţiile afe-rente captării apei şi distribuţiei acesteia în imobil.

    Evacuarea apelor uzate se face într-o fosă vidanjabilă iar al celor pluviale printr-un sistem de jghiaburi şi burlane, în incinta proprietăţii. Grupurile sanitare sunt ventilate natural, iar toate instalaţiile sanitare sunt de o foarte bună calitate. Alimentarea cu ener-gie electrică se face de la reţeaua publică. Încăl-zirea imobilului se realizează cu calorifere tip panou din oţel, funcţionând cu apă caldă, încălzită la 90/70 °C. Sursa de încălzire este o centrală termică cu tiraj forţat funcţionând cu gaze naturale, amplasată la parter.

    Măsuri de protecţie civilă

    Locuinţa nu va fi echipată cu spaţii care să asigure pro-tecţia civilă deoarece se încadrează în preve-de-rile Ordinului MI nr. 602/2003 care prevede auto-ri-zarea construcţiilor civile fără adapost, cu suprafaţa desfăşurată mai mică de 600 mp şi fără subsol.

    ETAJ

    Suprafaţa utilă = 64.44 mp

    Dormitor = 19.95 mp

    Dormitor = 13.44 mp

    Dressing = 4.95 mp

    Dressing = 4.95 mp

    Baie = 6.98 mp

    Baie = 4.88 mp

    HOL+debara = 9.29 mp

    Balcoane = 9.19 mp

    PARTER

    Suprafaţa utilă = 69.30 mp

    Living = 19.95 mp

    Bucătărie = 13.44 mp

    Dormitor = 12.42 mp

    Baie = 4.88 mp

    HOL = 13.95 mp

    Cămară = 2.36 mp

    Centrală termică = 2.36

    Terase = 19.73 mp

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Smart City

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Consilier

    Companii

    Internaţional