Casă de vacanţă în Apuseni
Suprafaţa construită la sol 134,00 mp
Suprafaţa desfăşurată totală 248,00 mp
Suprafaţa desfăşurată fără terase141,00 mp
Suprafaţă terase, verande, balcoane 107,00 mp
Suprafaţa utilă 114,80 mp
Înălţimea la streaşină 3,50 m
Înălţimea la coamă7,90 m
Casa de vacanţă prezentată beneficiază de ample spaţii de terase şi verandă, pe trei laturi, pentru a beneficia de priveliştea deosebită a cadrului na-tural în care se presupune că este amplasată. Este construită în Apuseni într-o zonă rurală, de munte, cu acces la utilităţi dar cu excepţia reţelei de apă şi canalizare. Regimul de înălţime este de parter plus etaj mansardat. Casa este destinată să fie locuită permanent sau sezonier, ori numai în perioadele de sfârşit de săptămână, de o familie compusă din patru persoane.
Intrarea se face la parter pe o verandă de 31 mp, într-un hol care separă spaţiul din dreapta destinat cameri de zi şi cel din stânga unde se află bucătăria şi locul de luat masa, baia şi un loc de depozitare. În hol se află şi scara interioară care duce la etaj.
Etajul adăposteşte trei dormitoare, unul matri-mo-nial de 12 mp şi două mai mici de 11 mp, respectiv, 10 mp. La etaj se mai află o baie, un wc de serviciu şi spaţii de depozitare.
Sistemul constructiv
Sistemul de fundare este de tip fundaţie continuă din beton simplu şi cuzineţi din beton armat. Struc-tura de rezistenţă este formată din pereţi din zi-dă-rie de cărămidă cu grosimea de 30 cm, stâlpi, cen-turi, grinzi şi planşeu peste parter din beton armat. Compartimentările interioare sunt din cărămidă.
Acoperişul este realizat pe şarpantă din lemn, cu ţiglă ceramică, planşeul din lemn peste etajul mansardat fiind izolat cu vată minerală, protejată cu plăci din gips carton.
Termoizolarea locuinţei este realizată la pereţii exteriori cu polistiren expandat de faţadă în gro-sime de 5 cm, iar placa de la parter cu polistiren ex-trudat în grosime tot de 5 cm. Hidroizolarea funda-ţi-ei este clasică cu carton bitumat şi bitum.
Tâmplăria exterioară este din PVC cu geamuri termopan iar cea interioară din lemn.
Finisaje interioare
Pereţii şi tavanele, acolo unde nu sunt plăci de gips carton sunt tencuite, gletuite şi zugrăvite cu vopsea vinilică albă (zugrăvite sunt şi plăcile de gips carton). În bucătărie şi în grupurile sanitare s-au prevăzut placări cu plăci de faianţă până la înăl-ţimea de 2,20 m.
Pardoselile sunt din parchet laminat cu excepţia bu-cătăriei şi a grupurilor sanitare unde au fost prevă-zute plăci din gresie glazurată.
Finisaje exterioare
Au fost prevăzute tencuieli structurate şi placări cu piatră naturală. Terasele, veranda şi balcoanele sunt placate cu plăci de gresie rezistentă la îngheţ.
Instalaţiile aferente construcţiei
Alimentarea cu apă se realizează printr-un puţ de mare adâncime (peste 30 m) şi instalaţiile aferente captării şi distribuţiei apei în imobil. Evacuarea apelor uzate se face într-o fosă vidanjabilă, în curte. Instalaţiile sanitare sunt de o foarte bună calitate.
Apele pluviale sunt preluate de sisteme de jghia-buri şi burlane şi deversate în incinta proprietăţii. Grupurile sanitare sunt ventilate natural. Alimen-tarea cu energie electrică se face de la reţeaua publică.
Încălzirea imobilului se realizează cu calorifere tip panou din oţel, funcţionând cu apă caldă încălzită la 90°/70°C. Sursa de încălzire o formează centrala termică cu tiraj forţat care funcţionează cu gaze naturale, amplasată în grupul sanitar de la parter.
Măsuri de protecţie civilă
Locuinţa nu va fi echipată cu spaţii care să asigure protecţia civilă deoarece se încadrează în prevede-rile Ordinului MI nr 602/2003 care prevede autori-zarea construcţiilor civile fără adăpost, cu supra-faţa desfăşurată mai mică de 600 mp şi fără subsol.