Casă în Eforie Nord

Suprafaţă construită la sol 163,00 mp
Suprafaţă desfăşurată totală 275,00 mp
Suprafaţă desfăşurată fără terase 158,00 mp
Suprafaţă terase, verande, balcoane 117,00 mp
Suprafaţă utilă 126,50 mp
Funcţiuni
Locuinţa unifamilială prezentată are regimul de înălţime parter plus etaj şi este construită în Eforie Nord, la periferie, cu acces la toate utilităţile (apă-canal, gaze, electricitate).
Locuinţa este destinată unei familii compusă din 4 - 6 persoane şi oferă un confort deosebit în special datorită balcoanelor generoase şi a teraselor de la parter care permit locatarilor un contact mai direct cu natura. Intrarea se face la parter printr-o verandă amplă direct în camera de zi. De aici se pătrunde în bucătărie şi locul de luat masa, lângă care se află spaţii de depozitare şi un wc de serviciu. Bucătăria are deschidere spre o terasă amplă de 30 mp.
Trecerea la etaj se face pe scara interioară am-pla-satp în camera de zi.
Etajul adăposteşte trei dormitoare, unul matri-monial de 16 mp, cu baie proprie, două mai mici de 12, respectiv 11 mp cu acces la o baie.
Sistemul constructiv
Sistemul de fundare este de tip fundaţie continuă din beton simplu şi cuzineţi din beton armat. Structura de rezistenţă este formată din pereţi din zidărie de cărămidă cu grosimea de 30 cm, stâlpi, centuri, grinzi şi planşeu peste parter din beton armat. Compartimentările interioare sunt din că-ră-midă şi panouri de gips carton.
Acoperişul este realizat ca terasă circulabilă, putând fi utilizat ca solariu, cu hidro şi termoizolaţii mo-derne şi eficiente.
Termoizolarea locuinţei este realizată la pereţii exteriori cu polistiren expandat de faţadă în grosime de 5 cm, iar placa de la parter cu polistiren extrudat în grosime tot de 5 cm
Hidroizolarea fundaţiei este clasică cu carton bitumat şi bitum.
Tâmplăria exterioară este din PVC cu geamuri termopan iar cea interioară din lemn, uşa de la intrarea principală fiind metalică.
Finisaje interioare
Acolo unde nu sunt plăci de gips carton, pereţii şi tavanele sunt tencuite, gletuite şi zugrăvite cu vopsea vinilică albă. În bucătărie şi în grupurile sanitare s-au prevăzut placări cu plăci de faianţă până la înălţimea de 2.20 m.
Pardoselile sunt din parchet lamelar, cu excepţia bucătăriei şi a grupurilor sanitare unde au fost prevăzute plăci din gresie glazurată.
Finisaje exterioare
Au fost prevăzute tencuieli, vopsitorii lavabile exterioare şi placări cu piatră naturală. Balcoanele şi terasele sunt placate cu plăci de gresie rezistentă la îngheţ.
Instalaţiile aferente construcţiei
Alimentarea cu apă şi evacuarea apelor uzate se face din şi în reţeaua stradală de apă-canal. Imobilul este dotat cu instalaţii sanitare moderne de cea mai bună calitate. Grupurile sanitare sunt ventilate na-tural. Alimentarea cu energie electrică se face de la reţeaua publică.
Încălzirea imobilului se realizează cu calorifere tip panou din oţel, funcţionând cu apă caldă încălzită la 90/70°C. Sursa de încălzire o formează centrala termică care funcţionează cu gaze naturale, ampla-sată în bucătărie.
Măsuri de protecţie civilă
Locuinţa nu va fi echipată cu spaţii care să asigure protecţia civilă deoarece se încadrează în preve-de-rile Ordinului MI nr 602/2003 care prevede auto-rizarea construcţiilor civile fără adăpost, cu supra-faţă desfăşurată mai mică de 600 mp şi fără subsol.