Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 1 / 2025

Casă pe parter şi mansardă

F.A. Proiecte /

Casă pe parter şi mansardă
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Suprafaţa construită (la sol)96,22 mp

    Suprafaţa desfăşurată 192,44 mp

    Suprafaţa teren500,00 mp

    Procent de ocupare a terenului (P.O.T.) existent0,00 %

    Procent de ocupare a terenului (P.O.T.) propus19,30 %

    Coeficient de utilizare a terenului (C.U.T.) existent0,00

    Coeficient de utilizare a terenului (C.U.T.) propus0,38

    Înălţimea la streaşină 3,50 m

    Înălţimea la coama7,90 m

    Suprafaţa totală utilă 158,80 mp

    Suprafaţa totală desfăşurată 192,44 mp

    Funcţiuni

    Locuinţa unifamiliă prezentată are regimul de înălţime parter plus mansardă, şi a fost construită în comuna Bragadiru din Ilfov, pe un teren de 500 mp.

    Proiectantul lucrării este

    SC \"Antiseisimc\" SRL, arh. Dan Popescu.

    Accesul la parter se face pe verandă într-un hol din care se accede în camera de zi, dar şi în bucătărie şi locul de servit masa. Tot la parter se află şi scara interioară care duce la mansardă şi o toaletă de serviciu. Garajul se află la acelaşi nivel cu parterul locuinţei. Din garaj se poate intra direct în holul parterului.

    Sistem constructiv

    Sistemul de fundare este de tip fundaţii continue din be­ton simplu şi cuzineţi de beton armat.

    Structura de rezistenţă este formată din pereţi struc­turali de zidărie cu sâmburi şi centuri în com­binaţie cu stâlpi şi grinzi de beton armat, planşeu peste parter de beton armat, şarpantă de lemn pe popi şi timpane de zidărie.

    Pereţii exteriori sunt din zidărie din cărămidă de 25 cm grosime, la parter şi etaj cu termoizolaţie din polistiren extrudat de 5 cm. Tâmplăria exterioară este din PVC cu geam termopan, iar cea interioară din lemn.

    Compartimentările interioare sunt din pereţi din cără­midă şi plăci de gipscarton de 10 cm. Acope­rirea este în şarpantă cu învelitoare din tablă pro­filată cu sisteme de jgheaburi şi burlane pentru scurgerea apei pluviale. Scara în două rampe este din beton armat, cu balus­tra­da metalică făcând legatura între parter şi etaj.

    Finisaje interioare

    Pardoselile sunt acoperite cu gresie (grup sanitar, bucătărie şi garaj de la parter şi băile de la etaj) şi cu parchet laminat (holul, scara şi livingul de la par­ter şi holul şi dormitoarele, la mansardă).

    Pereţii sunt finisaţi cu glet de ipsos şi vopsea vinilica al­bă în toate încăperile şi scara. Bucătăria şi băile au fa­ian­ţă pe înălţimea de 2,20 m. Tavanele sunt acoperite cu glet de ipsos şi vopsea vinilică albă în toate încăpe­rile la parter.

    Finisaje exterioare

    Materialele pentru finisarea exterioară a construcţiei sunt: tencuiala structurată, tencuiala mată în praf de piatră de culoare crem deschis. Soclul este îmbrăcat cu placaj din piatră.

    Instalaţii aferente construcţiei

    Alimentarea cu apa este asigurată printr-un puţ cu hi­drofor pentru captarea şi pomparea apei. Apele uzate vor fi preluate gravitaţional de instalaţia interioară de scurgere şi conduse spre un cămin vidanjabil din in­cin­ta curţii. Apele pluviale sunt preluate de sistemele de scurgeri cu jgheaburi şi burlane şi deversate în incinta proprietăţii. Încălzirea imobilului se va realiza cu cor­puri statice de încălzire tip panou de oţel funcţionând cu apă caldă 90°/70°C. Sursa de încălzire o formează centrala termică cu tiraj forţat amplasată în bucătărie şi care va funcţiona cu gaze naturale. Alimentarea cu ener­gie electrică se face de la re­ţeaua publică.

    Grupurile sanitare sunt ventilate natural.

    Măsuri de protecţie civilă

    Clădirea nu va fi echipată cu spaţii care să asigure protecţia civilă deoarece se încadrează în prevederile Ordinului MI nr 602/2003 care prevede autorizarea construcţiilor civile fără adăpost cu suprafaţa desfăşu­rată mai mică de 600 mp şi fără subsol.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Proiecte

    Amenajări

    Smart City

    Mobilier

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Perspective

    Companii

    Internaţional