Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

CE a aprobat 250 de proiecte de dezvoltare a infrastructurii energetice

I.D. Finanţare /

Comisia Europeana a adoptat o lista de aproximativ 250 de proiecte-cheie de infrastructuri energetice.

Proiectele pot avea acces la sprijin financiar prin intermediul mecanismului Conectarea Europei, in cadrul caruia a fost alocat un buget de 5,85 miliarde euro pentru infrastructurile energetice transeuropene pentru perioada 2014-2020.

Comisarul pentru energie, Gunther Oettinger, a declarat: "Trebuie sa ne asiguram ca fondurile noastre limitate sunt utilizate in mod rational si ca banii UE ajung acolo unde pot crea cele mai multe beneficii pentru consumatorii europeni. Prin intermediul acestei liste de proiecte de infrastructuri energetice si prin beneficiile care rezulta de pe urma lor, speram, de asemenea, sa atragem mai multi investitori".

Lista cuprinde pana la 140 de proiecte in domeniul transmiterii si stocarii energiei electrice, aproximativ 100 de proiecte in domeniul transportului si stocarii gazelor si al GNL si mai multe proiecte privind petrolul si retelele inteligente.

Aceste "proiecte de interes comun" (PIC) vor beneficia de proceduri accelerate de acordare a licentelor si de conditii de reglementare imbunatatite.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional