Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Comisia Europeana propune crearea unor fonduri de investitii pe termen lung

A.D. Finanţare /

Comisia Europeana a propus un nou cadru pentru fondurile de investitii pe termen lung (FEITL) conceput exclusiv pentru investitorii care doresc sa plaseze fonduri in societati si proiecte pe o perioada indelungata.

"Fondul european de investitii pe termen lung este un vehicul de investitii care le va permite investitorilor profesionali si persoanelor fizice sa investeasca pe termen lung in societati necotate din Europa si în active pe termen lung, cum ar fi bunurile imobiliare si proiectele de infrastructura", a precizat Michel Barnier, comisarul european pentru piata interna si servicii.

FEITL vor fi fonduri private, disponibile tuturor tipurilor de investitori din Europa sub rezerva respectarii anumitor cerinte stabilite in dreptul Uniunii Europene. Printre aceste cerinte se numara tipurile de active pe termen lung si de societati in care FEITL sunt autorizate sa investeasca, de exemplu proiecte de infrastructura, de transport si de energie durabila, modul in care trebuie sa isi imparta banii pentru a reduce riscurile si informatiile pe care trebuie sa le transmita investitorilor. Orice administrator al unui FEITL va trebui, de asemenea, sa respecte toate cerintele stricte ale Directivei privind administratorii fondurilor de investitii alternative.

Comisia estimeaza ca, alaturi de investitorii privati care isi pot permite sa blocheze o parte din economiile lor pentru o perioada de timp indelungata, fondurile de pensii si societatile de asigurari vor manifesta un interes deosebit pentru FEITL.

Propunerea Comisiei va fi prezentata sefilor de stat sau de guvern in cadrul urmatorului Consiliu European (27-28 iunie), pe agenda caruia figureaza finantarea pe termen lung a economiei reale.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional