Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Experimentul macroregional al Europei: o prima evaluare

I.D. Finanţare /

Consolidarea cooperarii dintre tarile UE si tarile vecine ce au participat la strategiile privind regiunea Dunarii si regiunea Marii Baltice a dus la o utilizare mai eficienta a resurselor disponibile, apreciaza Comisia Europeana un cadrul primului studiu menit sa evalueze succesul celor doua strategii macroregionale.

Cu toate acestea raportul reaminteste guvernelor necesitatea unui angajament politic si a includerii strategiilor pe lista de prioritati in toate domeniile de politica relevante, garantand astfel ca acestea sunt integrate in viitoarele fonduri structurale si de investitii europene, precum si in alte cadre de politica regionale, nationale si ale UE.

Comisarul UE pentru politica regionala, Johannes Hahn, a declarat:

"Avem nevoie de o responsabilizare sporita a insesi regiunilor, pentru a se ajunge la un proces decizional mai clar si la o mai mare vizibilitate."

Totodata, raportul subliniaza importanta resurselor administrative la atingerea obiectivelor.

In ceea ce priveste viitoarele strategii macroregionale, trebuie sa existe disponibilitatea de a traduce angajamentul politic in sprijin administrativ.

Strategia UE pentru regiunea Dunarii (EUSDR) reuneste noua tari din UE (Germania, Austria, Ungaria, Republica Ceha, Republica Slovaca, Slovenia, Bulgaria, Romania si Croatia) si cinci tari din afara UE (Serbia, Bosnia si Hertegovina, Muntenegru, Ucraina si Moldova).

Printre proiectele implementate se numara realizarea Podului Vidin-Calafat intre Bulgaria si Romania.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional