Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Fonduri europene suplimentare pentru IMM-uri

A.D. Finanţare /

Guvernul a decis suplimentarea bugetul disponibil pentru finantarea proiectelor depuse pe Axa prioritara 1 "Un sistem productiv inovativ şi eco-eficient", destinata IMM-urilor.

Suplimentarea se va face pana la suma maxima ceruta la finantare de proiectele admise dupa evaluarea tehnico-financiara. In prezent au fost depuse 3.900 de proiecte pe aceasta axa, din care au fost evaluate aproape 1.500, fiind declarate admise in jur de 650.

Procesul de evaluare pentru toate operatiunile se va incheia pana la 15 septembrie, potrivit Ministerului Fondurilor Europene.

Suplimentarea de fonduri s-a realizat prin realocari de fonduri din zona unor axe prioritare in care nu s-au depus suficiente proiecte, de exemplu 110 milioane de euro de pe Axa 4 POS CCE - Cresterea eficientei energetice si a sigurantei in aprovizionare.

In vederea deblocarii rapide a Programului Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice (POS CCE) Ministerul Fondurilor Europene, impreuna cu Autoritatea de Management pentru POS CCE, au stabilit un plan de actiuni, care a fost aprobat de Guvern.

Printre masurile luate se numara selectarea unui numar de 167 de experti pentru evaluarea cererilor de finantare depuse pe PSO CCE..

Ca efect al masurilor luate din ultima perioada, absorbtia fondurilor europene a accelerat de la circa 7% anul trecut, pana la peste 21% in prezent. Doar in luna iulie, Romania a reusit sa atraga peste 730 de milioane de euro din fonduri europene, au mai precizat reprezentantii Minsiterului.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional