Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Garanti Bank începe fuziunea cu Garanti Credite Ipotecare

A.S. Finanţare /

Garanti Bank începe fuziunea cu Garanti Credite Ipotecare

Garanti Bank şi Garanti Credite Ipotecare (fostul Domenia Credit IFN) au anunţat începerea procedurilor oficiale pentru fuziunea celor două companii în România. Procesul ar urma să se finalizeze până la sfârşitul acestui an, după obţinerea aprobărilor de la Banca Naţională a României şi îndeplinirea tuturor formalităţilor legale, potrivit unui comunicat de presă al instituţiei bancare.

"Decizia de a realiza fuziunea celor două entităţi face parte din strategia noastră locală pe termen lung de a crea un model de afaceri simplificat, astfel încât să putem deservi mai bine clienţii Grupului Garanti din zona creditelor ipotecar, într-un mod unitar, de către Direcţia de Retail din cadrul băncii", a declarat Ufuk Tandogan, CEO Garanti Grup România.

Fuziunea aceasta nu influenţează în niciun fel condiţiile de creditare stabilite iniţial pentru clienţii Garanti Credite Ipotecare, care vor fi anunţaţi conform procedurilor legale în legătură cu transferul lor la Garanti Bank, susţin oficialii grupului financiar.

În 2013, Garanti Credite Ipotecare a înregistrat venituri nete de 3,1 milioane euro şi profit net de 0,6 milioane euro. În acest moment, compania are în jur de 3.400 de clienţi, iar valoarea medie a unui împrumut acordat de Garanti Credite Ipotecare este de aproximativ 30.000 euro.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional