Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 7 / 2024

Investiţie de 2,4 milioane euro, în proiectul rezidenţial "La Cassa Residence"

Proiecte /

Investiţie de 2,4 milioane euro, în proiectul rezidenţial "La Cassa Residence"
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    (Interviu cu Virgil Catalina, manager de proiect "La Cassa Residence")

    "Evoluţia pieţei imobiliare din România are un trend ascendent, după perioada de criză 2008-2010"

    Reporter: În ce stadiu se află proiectul imobiliar "La Cassa Residence"", din strada Sabinelor nr. 70, pe care îl dezvoltaţi?

    Virgil Catalina: Avem, în acest moment, aprobările necesare demarării lucrărilor şi sperăm să începem efectiv în luna martie. Demersurile pe care le-am făcut în vederea definirii şi pregătirii acestui proiect şi ulterior pentru autorizarea lui au fost în mod semnificativ complexe, în parte pentru că ne-am dorit ca toţi paşii legali să fie corect şi pe deplin respectaţi, dar şi datorită particularităţilor acestuia.

    Zona Uranus din Bucureşti este recunoscută pentru aerul aristocrat de altădată, cu străzi aerisite şi puţin populate, cu o arhitectură specifică - linii compacte, uneori elegante ale caselor, dispuse pe străduţele pietruite, neobişnuit aşezate în pantă - fiind tot mai căutată de dezvoltatori pentru proximitatea pe care o oferă faţă de punctele de interes centrale, cum ar fi Casa Poporului, hotelul Marriott, zona Cotroceni, dar mai ales pentru atmosfera tihnită pe care o evocă, cumva îndepărtată de tumultul urban. Echipa noastră a studiat mult proiectul, încercând să-l integreze cât mai bine în această atmosferă distinctă a arhitecturii zonale, fără a avea un impact negativ asupra "tradiţiei" locului, şi credem că am reuşit.

    Reporter: Cu câte unităţi locative este prevăzut proiectul?

    Virgil Catalina: Proiectul pe care îl dezvoltăm are o singură circulaţie verticală, accesibilă atât pe scară, cât şi cu ajutorul unui lift de ultimă generaţie şi este compus din 32 de apartamente, dintre care două garsoniere cu suprafeţe între 41 mp şi 55 mp utili, 24 de apartamente cu două camere, ale căror suprafeţe sunt cuprinse între 60 şi 69 mp şi şase apartamente cu trei camere, cu suprafete de la 93 mp la 104 mp utili.

    Imobilul are un regim de înălţime subsol, parter şi patru etaje, care se integrează plăcut în peisajul urban al străzii şi, de fapt, al întregii zone în care este localizat tocmai pentru a nu adânci ruptura în armonia arhitecturală a vechiului cartier. Este modul în care ne asigurăm că şi viitorii locatari vor simţi pe deplin farmecul uneia dintre cele mai apreciate zone din Bucureşti.

    Reporter: Proiectul cuprinde şi locuri de parcare?

    Virgil Catalina: Problematica locurilor de parcare în Bucureşti este din ce în ce mai mare. Am gândit parcarea în proporţie de 90% în subteran şi restul în curtea imobilului. În subteran sunt prevăzute 28 de locuri de parcare şi în curtea imobilului - şase.

    Reporter: Care este valoarea de investiţie?

    Virgil Catalina: Valoarea investiţiei este estimată la circa 2,4 milioane de euro.

    Reporter: Care este sursa de finanţare?

    Virgil Catalina: Fonduri proprii şi, în plus, am fost susţinuţi de o bancă, prin programe speciale pentru astfel de proiecte.

    Reporter: Ce preţuri vor avea locuinţele?

    Virgil Catalina: Locuinţele au preţuri cuprinse între 52.000 euro şi 134.000 euro, plus TVA.

    Reporter: Faceţi vânzări din faza de proiect?

    Virgil Catalina: Există deja un interes mare pentru acest proiect, deşi nu a fost demarat. Până în momentul de faţă, avem patru rezervări cu grafic de plăţi pe parcursul execuţiei.

    Reporter: Intenţionaţi să continuaţi investiţiile pe piaţa rezidenţială? Care sunt planurile în acest sens?

    Virgil Catalina: Bineînţeles! Ne propunem să continuăm investiţiile în această piaţă, pe termen lung. În prezent, este o piaţă aparent favorizată de tendinţa ascendentă în tot ceea ce înseamnă imobiliare şi de contextul mai lejer de creditare, însă noi ne propunem să şi depăşim acest moment propice, livrând locuinţe care să se potrivească şi atunci când lucrurile vor fi ceva mai aşezate. De aceea, ne îndreptăm în proiectele noastre către zone centrale, bine conectate şi deservite, de preferat cât mai aerisite şi puţin aglomerate.

    În prezent, suntem în tratative pentru achiziţia unui nou teren de aproximativ 2000 mp cu indici urbanistici similari cu cei dezbătuţi în proiectul prezentat, continuăm construirea locuinţelor de acest tip, sperând ca în viitorul apropiat să avem locuinţe cu un consum de energie cât mai redus.

    Reporter: Cum apreciaţi evoluţia pieţei imobiliare de la noi?

    Virgil Catalina: Evoluţia pieţei imobiliare din România are un trend ascendet după perioada de criză 2008-2010, iar semnalele sunt unele pozitive şi pentru următorii doi ani, mai ales că anul 2016 a însemnat o creştere considerabilă a vânzărilor de locuinţe noi, iar cererea este încă mare. În Bucureşti, se duce o lupta reală pentru terenurile situate în zonele bune cu acces facil la mijloacele de transport şi puncte de interes precum şcoli, mall, bănci, locuri de muncă etc., ceea ce a atras după sine şi majorarea preţurilor pe mp construit.

    Reporter: Ce perspective consideraţi că are această piaţă?

    Virgil Catalina: 2017 este un an promiţător, pe fondul interesului pentru România din ce în ce mai ridicat, în contextul evenimentelor geopolitice din Europa. România este o ţară sigură şi acesta este un criteriu foarte important pentru investitorii străini care îşi fac prezenţa din ce în ce mai mult pe piaţa noastră. În Bucureşti, interesul dezvoltatorilor şi investitorilor va creşte pentru zonele unde se dezvoltă infrastructura de transport, de exemplu pe linia magistralei 6 de metrou, care va lega Gara de Nord şi aeroportul Otopeni, planificată să înceapă în 2017.

    Reporter: Vă mulţumesc!

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Proiecte

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Perspective

    Internaţional